Egyéb kategória

Nézzétek meg, mi történik veletek, ha túl sok időt töltötök a kutyátokkal!

Gerrard Gethings különleges fotósorozata elrabolta a szívünket, és a tiétek is erre a sorsra jut majd, ezt garantáljuk. Do you look like your dog? címmel készített képeket emberekről és kutyáikról. A hasonlóság több mint megdöbbentő.

vous - 2018.12.01.
Nézzétek meg, mi történik veletek, ha túl sok időt töltötök a kutyátokkal!

Léteznek olyan emberek, akik rajonganak a kutyákért, mások elvannak velük, többen közömbösek, és bizony vannak olyanok is, akik nem szeretik őket. A kutyák azonban évezredek óta egytől egyig rajonganak az emberért. Genetikailag arra vannak kódolva, hogy az emberhez kapcsolódjanak, kötődjenek, akkor is ha az beléjük túg és rosszul bánik velük. A kutya ilyen. Azok az emberek, akik kötődnek a kutyájukhoz, sokszor megdöbbentően hasonlítanak is hozzájuk.

Objektum doboz

Ismert példa Winston Churchill és kutyája esete: a legendás politikai vezető és Dodo nevű bulldogja – főleg az egykori brit miniszterelnök kései éveiben – különösen hasonlítottak egymásra. Egy tudományos vizsgálat fényt derített arra is, miért alakul ez így. A megfigyelés szerint az ember is szeretné szorosabbra fűzni a szövetséget a kutyával, ezért hasonló fizimiskájú ebet választ eleve.

Gerrard Gethings pont erre a hasonlóságra lett kíváncsi, emiatt kezdett bele a fotósorozatba. A londoni fotós először saját magát és Baxter névre keresztelt border terrierjét fényképezte le. Na, persze ez nem ment ennyire egyszerűen, ahogy írjuk: számtalan kutyakeksz és egyéb kutyacsemege kellett ahhoz, hogy elkészüljön a tökéletes portré, de legalább volt lehetőség a gyakorásra is.

Elnézést, pont úgy néz ki, mint egy pudli. Készíthetek önről egy fotót?

Amint Gerrard eldöntötte, hogy nekikezd a sorozatnak, azonnal elkezdte látni az emberek és kutyáik közötti óriási hasonlóságot. Összesen 50 kutyaportréval és emberi hasonmásaikról készült fotóval lett gazdagabb.

Objektum doboz

A fotós egyébként nemcsak a kutyák nagy rajonggója, valamennyi állatot szereti. Kisgyerekként olyan volt, mint Gerald Durrel: hurcolta haza a különböző állatokat, hogy megfigyelhesse a viselkedésüket. A szobája úgy nézett ki, mint egy mini állatkert – valószínűleg a szülei legnagyobb örömére. Nagy vágya volt, hogy egyszer legyen egy solyma is, de édesanyja megtiltotta neki, hogy ragadozómadarat vigyen haza.

A fotósorozat később továbbfejlődött, és a kutyák mellett sokszor nem az eredeti gazdájuk ül. Gerrard az utcán szólított le embereket, és felkérte őket a fotózásra. Kíváncsiak vagyunk, hányan lepődtek meg az ehhez hasonló mondatokon: Elnézést, pont úgy néz ki, mint egy pudli. Készíthetek önről egy fotót?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.