Egyéb kategória

A legegyszerűbb brokkolikrémleves, ami olcsó, gyors és diétás is

Gyors és olcsó, laktató és alakbarát, mindenmentes és elképesztően egyszerű ez a krémes brokkolileves, ami szaladós napokon is egészséges alternatíva. Alapvetően 2 fő alapanyaggal készül, ha a vizet és a sót nem számítjuk, natúr változatban is nagyon finom, de a végtelenségig variálható!

vous - 2018.12.01.
A legegyszerűbb brokkolikrémleves, ami olcsó, gyors és diétás is

Brokkoli és főtt bab, mindkettő egészséges, alakbarát, rostokban gazdag, a brokkoli sok vasat, folsavat és C-vitamint, a bab pedig jelentős mennyiségű fehérjét és vasat, B-vitaminokat is tartalmaz, a kettő összefőzve és leturmixolva krémes, melengető, laktató levest ad. Ha van a polcon babkonzerv, a fagyasztóban pedig brokkoli, akkor bármikor összedobható percek alatt.

Ez a szuperegyszerű leves sóval, borssal fűszerezve is finom, de persze gazdagítható, fűszerezhető is. Nagyon jól passzol hozzá egy kis reszelt szerecsendió vagy őrölt római kömény, de használhatunk kakukkfüvet, bazsalikomot is hozzá, tovább krémesíthetjük, lágyíthatjuk (növényi) tejszínnel, joghurttal, vagy pikánsabbá tehetjük egy kis citromlével, vagy víz helyett használhatunk alaplevet, esetleg bio leveskockát – ezek ízben pluszt adnak hozzát, de még így is a világ legegyszerűbb levese!

A legegyszerűbb brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli – kb. 50 dkg
  • 1 konzerv (400 g) főtt fehér bab
  • víz vagy alaplé
  • só, bors

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek