Egyéb kategória

Csak instant levest ne! Jobbat mondunk: gyors ázsiai tésztaleves egészségesen

A különféle ázsiai instant tésztás levesek népszerűsége tagadhatatlan, elég megnézni a boltok kínálatát. Olcsó, gyors, laktat és sokak szerint finom is. De megnéztétek már, mi van benne pontosan?

vous - 2017.05.22.
Csak instant levest ne! Jobbat mondunk: gyors ázsiai tésztaleves egészségesen

Mindenkivel előfordul, hogy vészmegoldásként instant levest készít, hiszen ehhez csak forró vízre és pár percre van szükség, a tészta eltelít, a leves kellemesen fűszeres – vagy épp tüzesen csípős –, elkészíthető akár az irodai asztalon egy nagyobb bögrében is.

Rendben, vészmegoldásnak egyszer-egyszer oké, de inkább ne váljunk függővé, mert az instant leves bizonyítottan nem egészséges, sőt…

2014-ben egy bizonyos dr. Hyun Joon Shi vezetésével kutatást végeztek több ázsiai országban, mert drasztikusan megnövekedett a metabolikus szindrómával küzdők száma. A kutatás eredménye szerint azok, akik sok instant tésztát fogyasztanak, nagyobb arányban küszködnek metabolikus szindrómával.

Hogy ez mit is jelent pontosan? A metabolikus szindróma tünetei: emésztési zavarok, magas vérnyomás, magas vércukorszint, hízékonyság és abnormálisan magas koleszterinszint.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.