Egyéb kategória

Csak instant levest ne! Jobbat mondunk: gyors ázsiai tésztaleves egészségesen

A különféle ázsiai instant tésztás levesek népszerűsége tagadhatatlan, elég megnézni a boltok kínálatát. Olcsó, gyors, laktat és sokak szerint finom is. De megnéztétek már, mi van benne pontosan?

vous - 2017.05.22.
Csak instant levest ne! Jobbat mondunk: gyors ázsiai tésztaleves egészségesen

Mindenkivel előfordul, hogy vészmegoldásként instant levest készít, hiszen ehhez csak forró vízre és pár percre van szükség, a tészta eltelít, a leves kellemesen fűszeres – vagy épp tüzesen csípős –, elkészíthető akár az irodai asztalon egy nagyobb bögrében is.

Rendben, vészmegoldásnak egyszer-egyszer oké, de inkább ne váljunk függővé, mert az instant leves bizonyítottan nem egészséges, sőt…

2014-ben egy bizonyos dr. Hyun Joon Shi vezetésével kutatást végeztek több ázsiai országban, mert drasztikusan megnövekedett a metabolikus szindrómával küzdők száma. A kutatás eredménye szerint azok, akik sok instant tésztát fogyasztanak, nagyobb arányban küszködnek metabolikus szindrómával.

Hogy ez mit is jelent pontosan? A metabolikus szindróma tünetei: emésztési zavarok, magas vérnyomás, magas vércukorszint, hízékonyság és abnormálisan magas koleszterinszint.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek