Egyéb kategória

Sült édesburgonya spenótos túróval töltve

A sült édesburgonya az az étel, amire nagyon könnyű rákattanni, annyira finom és krémes, koncentrált ízű, ahogy kissé karamellizálódik a benne lévő cukor. Ráadásul pofonegyszerű és egészséges, és egy kis trükkel egész gyorsan is megsüthető.

vous - 2018.11.30.
Sült édesburgonya spenótos túróval töltve

Az édesburgonya szerencsére kezd egyre ismertebb és kedveltebb lenni itthon is, már kapható hazai termesztésű is, és lassan kezdjük felfedezni, mennyire változatosan használható ez az egészséges gyökérzöldség. A legegyszerűbb egyben, a héjában megsütni a sütőben, de ez általában elég időigényes, míg teljesen átsül. Viszont ha hosszában félbevágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire borítjuk, vagyis a vágott fele kerül alulra, akkor sokkal gyorsabban elkészül, nagyobb felületen érintkezik a forró tepsivel, és ettől alulról saját gőzében párolódik is.

Most egy nagyon egyszerű túrós-fetás töltelékkel készült, amit egy kis párolt spenót gazdagít, fehérjegazdag, alakbarát, villámgyorsan összeállítható, a sajt sóssága és a túró frissessége pedig nagyon jól ellenpontozza a sült édesburgonya zamatait.

Ha szeretnétek elkészíteni kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek