Egyéb kategória

Tea- vagy kávéimádók vagytok? Vajon mi dönti el?

Imádjátok a forró latte édes illatát, vagy a gőzölgő gyümölcstea ízét egy téli, hideg délutánon? Vannak köztetek nagy kávé fanatikusok, és teakedvelők. Kíváncsiak vagytok, hogy a tudomány szerint mi dönti el, hogy melyik forró ital a kedvencetek?

vous - 2018.11.27.
Tea- vagy kávéimádók vagytok? Vajon mi dönti el?

A Mind Bodygreen számolt be egy új tanulmányról, mely azzal magyarázza, hogy a kávé vagy a tea iránt vonzódtok-e, hogy hogyan érzékelitek a keserű ízt. A Northwestern egyetem és egy ausztráliai orvosi kutatóintézet több mint 400 ezer férfit és nőt tanulmányozott abból a szempontból, hogy mi alapján választják a kávét vagy a teát. Az eredmények azt mutatták, hogy minél érzékenyebb valaki a koffein keserűbb ízére, annál inkább kávét fogyaszt.

Miért lehettek érzékenyebbek a keserű ízre?

A magyarázat a genetika. Az eredmények arra utalnak, hogy a genetikailag belénk kódolt keserű ízlés, közrejátszik abban, hogy a kávét, a teát és az alkoholt hogyan preferáljuk.

Még érdekesebb tény, hogy a kutatók elmagyarázták, hogy technikailag nem szeretjük a kávé ízét – mivel testünk és agyunk, ha keserűséget észlel, figyelmeztető jelzésként veszi, hogy valami káros lehet. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akiknek genetikai hajlamuk van arra, hogy észleljék a keserűséget, képesek átalakítani gondolkodásukat és pozitív kapcsolatokat kialakítani a kávéval és a teával.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!