Egyéb kategória

Tea- vagy kávéimádók vagytok? Vajon mi dönti el?

Imádjátok a forró latte édes illatát, vagy a gőzölgő gyümölcstea ízét egy téli, hideg délutánon? Vannak köztetek nagy kávé fanatikusok, és teakedvelők. Kíváncsiak vagytok, hogy a tudomány szerint mi dönti el, hogy melyik forró ital a kedvencetek?

vous - 2018.11.27.
Tea- vagy kávéimádók vagytok? Vajon mi dönti el?

A Mind Bodygreen számolt be egy új tanulmányról, mely azzal magyarázza, hogy a kávé vagy a tea iránt vonzódtok-e, hogy hogyan érzékelitek a keserű ízt. A Northwestern egyetem és egy ausztráliai orvosi kutatóintézet több mint 400 ezer férfit és nőt tanulmányozott abból a szempontból, hogy mi alapján választják a kávét vagy a teát. Az eredmények azt mutatták, hogy minél érzékenyebb valaki a koffein keserűbb ízére, annál inkább kávét fogyaszt.

Miért lehettek érzékenyebbek a keserű ízre?

A magyarázat a genetika. Az eredmények arra utalnak, hogy a genetikailag belénk kódolt keserű ízlés, közrejátszik abban, hogy a kávét, a teát és az alkoholt hogyan preferáljuk.

Még érdekesebb tény, hogy a kutatók elmagyarázták, hogy technikailag nem szeretjük a kávé ízét – mivel testünk és agyunk, ha keserűséget észlel, figyelmeztető jelzésként veszi, hogy valami káros lehet. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akiknek genetikai hajlamuk van arra, hogy észleljék a keserűséget, képesek átalakítani gondolkodásukat és pozitív kapcsolatokat kialakítani a kávéval és a teával.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.