Egyéb kategória

Pihe-puha piskótatekercs

A piskótatekercs az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészülő házi süti, igazi nagyi-féle klasszikus jóféle lekvárral töltve, de bátran variálható, hogy mi kerül bele. Most őszi változatban, almás töltelékkel készült, némi aszalt áfonyával és mogyoróval felturbózva - mennyei!

vous - 2018.11.26.
Pihe-puha piskótatekercs

Illatos és nagyon finom puha desszert ez a nem szokványos piskótatekercs, aminek a tésztája és a tölteléke is könnyen és gyorsan elkészíthető. A piskótatekercstől sokan tartanak, de pár apróság betartásával mindenkinek sikerül! A legfontosabb, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad, és akkor bizony törni fog a feltekerésnél, és fontos az is, hogy még melegen kell feltekerni – esetünkben akár az előre elkészített töltelékkel, így még finomabb lesz. A piskótánál – mindig – még arra érdemes ügyelni, hogy a tojásokat nagyon jó habosra, fehéredésig verjük a cukorral, így jó sok levegő kerül bele, és ettől lesz pillekönnyű és laza szerkezetű.

A töltelék vajban párolt alma, amit egy kis fahéj és aszalt vörös áfonya ízesít – ez helyettesíthető akár mazsolával is -, illetve került bele egy kis mogyoró is, hogy némi izgalmas ropogós is legyen ebben a pihe-puha sütiben.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek