Egyéb kategória

Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

Környezeti felelősségünk, akár otthoni, akár üzleti szinten való teljesítése sürgetőbb, mint valaha. A zöld üzlet működtetése pozitív változáshoz vezethet számos területen.

vous - 2018.11.25.
Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

A környezetre gyakorolt óriási pozitív hatás mellett a zöld üzlet számotokra is jó. A 3R követése a hulladékhierarchiában (Reduce, Reuse, Recycle – csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás), és a források megőrzése valóban hosszú távon csökkentheti üzleti kiadásaitokat.

Íme a Huffingtonpost okos tippjei azoknak a vállalkozásoknak, akik szeretnék csökkenti ökológiai lábnyomukat:

  1. Irodai készletek: az iroda felszereléseket újrahasznosíthatóra cserélhetitek, fontos, hogy tudatában legyetek annak, hogy mit tudtok újrahasznosítani.
  2. A beszerzés terén is ügyeljetek a környezettudatosságra: keressetek zöld partnereket, ellenőrizzétek, hogy a szállítók környezetbarát szolgáltatásokat nyújtanak-e, ahol újrahasznosítják a csomagolást.
  3. Posta: bár digitális világban élünk, a vállalkozások még mindig túl sok papírt használnak. Válasszátok a környezetbarát, újrafelhasználható borítékokat, papírt.
  4. A web hosting terén is válasszátok a zöld megoldásokat.
  5. Berendezési tárgyak: kérdezzétek meg magatoktól: az irodátoknak tényleg új bútorokra van szüksége? Van-e mód arra, hogy felújítsatok idősebb darabokat? Ez olcsóbb, mint az új vásárlása, és jobb a környezet számára.
  6. Energiafelhasználás: egyre több vállalkozás tér át a megújuló energiaforrásokra.
  7. Számítógépek és elektronikai kellékek: ha újat vásároltok, keressetek olyan helyet, ahol visszaveszik a régi elektronikus eszközöket, válasszátok az elektronikus hulladék újrafeldolgozási programot, vagy adományozzátok jótékony szervezeteknek a használt gépeket.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.