Egyéb kategória

Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

Környezeti felelősségünk, akár otthoni, akár üzleti szinten való teljesítése sürgetőbb, mint valaha. A zöld üzlet működtetése pozitív változáshoz vezethet számos területen.

vous - 2018.11.25.
Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

A környezetre gyakorolt óriási pozitív hatás mellett a zöld üzlet számotokra is jó. A 3R követése a hulladékhierarchiában (Reduce, Reuse, Recycle – csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás), és a források megőrzése valóban hosszú távon csökkentheti üzleti kiadásaitokat.

Íme a Huffingtonpost okos tippjei azoknak a vállalkozásoknak, akik szeretnék csökkenti ökológiai lábnyomukat:

  1. Irodai készletek: az iroda felszereléseket újrahasznosíthatóra cserélhetitek, fontos, hogy tudatában legyetek annak, hogy mit tudtok újrahasznosítani.
  2. A beszerzés terén is ügyeljetek a környezettudatosságra: keressetek zöld partnereket, ellenőrizzétek, hogy a szállítók környezetbarát szolgáltatásokat nyújtanak-e, ahol újrahasznosítják a csomagolást.
  3. Posta: bár digitális világban élünk, a vállalkozások még mindig túl sok papírt használnak. Válasszátok a környezetbarát, újrafelhasználható borítékokat, papírt.
  4. A web hosting terén is válasszátok a zöld megoldásokat.
  5. Berendezési tárgyak: kérdezzétek meg magatoktól: az irodátoknak tényleg új bútorokra van szüksége? Van-e mód arra, hogy felújítsatok idősebb darabokat? Ez olcsóbb, mint az új vásárlása, és jobb a környezet számára.
  6. Energiafelhasználás: egyre több vállalkozás tér át a megújuló energiaforrásokra.
  7. Számítógépek és elektronikai kellékek: ha újat vásároltok, keressetek olyan helyet, ahol visszaveszik a régi elektronikus eszközöket, válasszátok az elektronikus hulladék újrafeldolgozási programot, vagy adományozzátok jótékony szervezeteknek a használt gépeket.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.