Egyéb kategória

Melinda Gates szerint a lányok olyan munkahelyeken dolgoznak, amik csak az apák igényeit veszik figyelembe

Melinda Gates nemrég publikálta első cikkét a LinkedIn-profilján, melyben azt feszegeti, hogy a mai munkahelyek egy fél évszázaddal ezelőtti társadalomra vannak berendezkedve. Arra a társadalomra, amelyben a férfiak voltak az aktív keresők, a nők pedig a háztartást vezették. Az írás nagy port kavart – hiszen minden állítása helyénvaló.

vous - 2017.10.19.
Melinda Gates szerint a lányok olyan munkahelyeken dolgoznak, amik csak az apák igényeit veszik figyelembe

Éreztétek már úgy, hogy nem tudjátok utolérni magatokat, bármennyire is igyekeztek?

Én rendszeresen: dolgozom, és nagyon ritkán akad olyan nap, amikor a munka mellett minden másra is időm jutna – pedig egyelőre egyedül élek: se kutyám, se macskám, se férjem, se gyerekem, így elképzelni sem merem, hogy ha egy családról kéne gondoskodnom, nem csak saját magamról, mennyi mindennel lennék lemaradva…

Igényem ugyan lenne rá, hogy munka után egy olyan patyolattiszta lakásba érjek haza, aminek a hűtője sosem üres, ellenben a szennyeskosara nagyon is az – időm viszont nincsen.

Ahogy az időhiány a szociális életemre is rányomta a bélyegét: sem a családomra, sem a barátaimra nem jut annyi időm, mint amennyit megérdemelnének – de a dolog kölcsönös, tudom, hogy ők is mind ugyanezzel a problémával küzdenek. Azt pedig már meg sem merem említeni, hogy ha valaki egészségesen szeretne enni, ne adj' isten, rendszeresen sportolni, az megint csak komoly szervezést és rengeteg időt igényel a részéről.

Forrás:
Depositphotos

Egyszerűen képtelen vagyok minden területen helytállni, és egyre többször érzem úgy, hogy lehetetlen kiegyensúlyozottan elosztani az időt az élet különböző területei között. Az utóbbi pár hónapban sokszor kattogtam azon, hogy vajon velem van-e a baj, én vagyok-e alkalmatlan magára az életre, vagy valahol máshol gyökerezik a probléma. Aztán szembejött velem a LinkedInen Melinda Gates első írása, We’re sending our daughters into a workplace designed for our dads (A lányaink olyan munkahelyeken dolgoznak, amik az apáink igényeihez igazodnak) címmel, ami megválaszolta helyettem a kérdést:

jelenleg mi, nők megnyerhetetlen csatát akarunk megnyerni.

Melinda Gates cikke ugyanis arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a körülöttünk lévő világ radikálisan átalakult az eltelt fél évszázadban, addig a munkahelyi elvárások változatlanok maradtak. Miközben ma már ugyanannyi nő vállal munkát, mint ahány férfi, a munkahelyek továbbra is annak a kornak az elvárásait idézik, amelyben

  • a családalapítás jóval fiatalabb életkorban történt, mint napjainkban;
  • a férfiak voltak az aktív keresők, a nők pedig a háztartást vezették és a gyerekeket nevelték.

Forrás:
Depositphotos

A papíron nyolc-, gyakorlatban akár tíz-tizenkét órás munkaidő például abból az alapfeltevésből indul ki, hogy a munkavállalónak a pénzkeresésen túl nincs más dolga – hiszen azt a háztartásbeli párja elvégzi helyette.

Ez korábban lehet, hogy így is volt, mostanra viszont kétségtelenül megváltozott a helyzet:

nemcsak a férfi-nő viszony alakult át jelentősen, de a családalapítás is egyre inkább kitolódik, ráadásul a legtöbb család/párkapcsolat már nem erre a felállásra van berendezkedve – nem beszélve azokról, akik egyedülállóként igyekeznek helytállni a világban.

A probléma ugyan mindkét nemet érinti, javarészt mégis inkább a nők vállán van a teher, ugyanis miközben a háztartások bevételét általában fele-fele arányban viszik haza a nők és a férfiak, addig a kutatások szerint a család körüli intéznivalók és a házimunka javarészt még mindig a nőkre hárul.

Forrás:
Depositphotos

Miközben a technikai fejlődés lehetővé tenné, hogy sokkal rugalmasabb feltételekkel dolgozzunk, a munkáltatók a 0–24 órás elérhetőséget inkább csak arra akarják használni, hogy az alkalmazottaktól még többet követeljenek.

A legmenőbb munkahelyeken persze vannak már erre törekvések: a rugalmas munkaidő és a home office lehetősége néhol már az alkalmazottak rendelkezésére áll, ahogy a szülési szabadság sem számít mindenhol ördögtől valónak – de valljuk be, ez egyelőre csak a szerencsések kiváltsága, hiszen a legtöbb helyen egyáltalán nem ez a norma. Elvétve akad olyan munkáltató, akit foglalkoztatna, hogy az alkalmazottak élete miként lehetne akár csak egy kicsit is könnyebb.

Melinda Gates azt ígéri, a LinkedIn-fiókján keresztül mostantól rendszeresen fog foglalkozni ezzel a problémával, és a világ leginnovatívabb gondolkodóit fogja összehozni, hogy rájöhessenek, hogyan lehetne egy 21. századi munkahely összeegyeztethető a 21. századi élettel – abban viszont már most biztos, hogy az eddig átlagosnak számító napi 8 órás munkaidőtől ideje lenne elbúcsúznunk!

Ajánlott cikkek