Egyéb kategória

Gondatlanságból elkövetett hajgyilkosság helyett

Míg nyáron imádjuk, ha a könnyű szellő és a meleg napsugarak szárítják kócosan hullámosra hajunkat, télen sok nő inkább a szögegyenes tincseket részesíti előnyben. A tökéletes eszköz ennek elérésére a hajvasaló, azonban óvatosan kell bánni e forró masinával, mert könnyen károsíthatjuk fürtjeinket, ha helytelenül használjuk. De milyen hibákat is követhetünk el?

vous - 2018.11.25.
Gondatlanságból elkövetett hajgyilkosság helyett

Nem mossuk ki rendesen a balzsamot

Történt már olyan, hogy amikor hajunkhoz ért a forró vas, elkezdett füstölni? Valószínűleg azért, mert nem mostuk ki rendesen a balzsamot, pakolást a hajunkból. Ezzel az a baj, hogy ilyenkor beleég a haj szerkezetébe, és többet árt, mint használ. Szánjunk időt rá, hogy alaposan, többször átöblítsük hajunkat!

Túl nagy részeket próbálunk kezelni

Bár időhatékonynak tűnik, hogy egyszerre hajunk harmadát megpróbáljuk kivasalni, valójában így képtelenség alapos munkát végezni. Mindig csak egy körülbelül két centiméter átmérőjű fürtöt válasszunk le, és dolgozzunk azzal a hajtőtől egészen a végekig húzva a vasalót.

Rossz irányba szárítunk

Az egyenes haj csak akkor mutat jól, ha van tömege. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a fejtetőnél nem oldalra, lefelé szárítjuk – ahogy valószínűleg eddig tettük –, hanem felfelé és hátrafelé. Nem kell persze az egekig nyújtóznunk, elég csak a tincs felső harmadát felfelé szárítani.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.