Egyéb kategória

Ettől függ, hogy a kávét vagy a teát szeretitek jobban

Egy új kutatás azt vizsgálta, vajon hogyan érzékelik az emberek a keserű ízt. Ez dönti el ugyanis, hogy mennyi kávét isznak naponta.

vous - 2018.11.22.
Ettől függ, hogy a kávét vagy a teát szeretitek jobban

A Scientific Reports folyóiratban közzétett tanulmányban a kutatók több mint 400 000, 37 és 73 év közötti brit felnőtt genetikai adatait elemezték. Azt állapították meg, hogy a génjeinktől függ, mennyire érezzük keserűnek a koffeint.

A keserűíz-receptorok a felelősek

Az egyik típusú receptorral rendelkező személyek inkább a kávét részesítik előnyben, olyannyira, hogy akár napi több mint négy csészével is megisznak a nedűből, míg egy másik típusú receptorral rendelkezők sokkal szívesebben kortyolnak teát.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos
Címkék: #kávé #tea #teázás
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.