Egyéb kategória

Ettől függ, hogy a kávét vagy a teát szeretitek jobban

Egy új kutatás azt vizsgálta, vajon hogyan érzékelik az emberek a keserű ízt. Ez dönti el ugyanis, hogy mennyi kávét isznak naponta.

vous - 2018.11.22.
Ettől függ, hogy a kávét vagy a teát szeretitek jobban

A Scientific Reports folyóiratban közzétett tanulmányban a kutatók több mint 400 000, 37 és 73 év közötti brit felnőtt genetikai adatait elemezték. Azt állapították meg, hogy a génjeinktől függ, mennyire érezzük keserűnek a koffeint.

A keserűíz-receptorok a felelősek

Az egyik típusú receptorral rendelkező személyek inkább a kávét részesítik előnyben, olyannyira, hogy akár napi több mint négy csészével is megisznak a nedűből, míg egy másik típusú receptorral rendelkezők sokkal szívesebben kortyolnak teát.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos
Címkék: #kávé #tea #teázás
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.