A panna cotta az egyik legtökéletesebb desszert, pofonegyszerű, csupa selymes krém az egész, bármilyen ízre hangolható, hiszen az alaphoz, ami tejszín, cukor és zselatin keveréke, egyszerűen bármi passzol. Most kávés változatban készült, és hogy egy kicsit könnyebb legyen, tejszín és tej keverékével.
A panna cotta az olaszok világbajnok desszertje, valamiért nálunk nem annyira ismert, pedig hihetetlenül egyszerű, könnyebb és gyorsabb, mint egy puding! Egy kis vaníliával ízesítve és gyümölccsel tálalva számít klasszikusnak, de bármivel fűszerezhető és ízesíthető, amit csak szeretünk.
A kávés változat instant kávéval pikk-pakk megvan, ha nics ilyenünk, akkor szemes kávét érdemes használni, és ezt a tejszín és tej keverékében felforralni, majd fél órát hagyni, hogy a folyadék átvegye a kávé aromáit, leszűrve ugyanúgy készíthetjük, mintha oldódós porkávét használtunk volna.
Kávés panna cotta
Hozzávalók:
A receptet nézzétek meg ITT!