Egyéb kategória

Ez történik az arcbőrünkkel, ha nem mossuk le minden este

Az arcmosás a napi rutin része, ha máskor nem, reggel, ébredés után és este, lefekvés előtt alaposan megtisztítjuk. Mert így tanultuk, mert ezt olvastuk. De mi történik akkor, ha nem mossuk meg az arcunkat minden este?

vous - 2018.11.19.
Ez történik az arcbőrünkkel, ha nem mossuk le minden este

Az arcmosás valószínűleg örök életünkben a napi rutinjaink közé tartozott és tartozni is fog: ez az egyik olyan kötelező feladat, amit pattanásos tinédzser korunkban jól megtanulunk, és utána soha nem feledjük. Illetve mindenkinek voltak/vannak olyan napjai, estéi, éjszakái, amikor hazaérve inkább gyorsan bedől az ágyba, mintsem a fürdőszobában szöszmötöljön. Ez a húszas éveinkben még bocsánatos bűnnek tűnik, de egy bizonyos ikszen túl hatalmas meggondolatlanság. De hogy mi is történik, ha nem tisztítjuk meg az arcbőrüket?

„Az arcmosás különösen fontos, mert nemcsak felfrissülünk és jobban érezzük magunkat, de ekkor távolítjuk el a bőrünkről az aznapi sminket, a port, a koszt, a különböző szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Valamint a krémek és arcápolók is hatékonyabban működnek a tiszta arcbőrön, amikor nincsenek eltömődve a pórusaink” – magyarázta a Bustle magazinnak Sejal Shah bőrgyógyász. – Az arcmosás mellőzése többek között mitesszerek és pattanások kialakulásához, bőrérzékenységhez és szárazsághoz is vezethet.” Mindemellett a bőrünk alvás közben regenerálódik, amit, lássuk be, sminkben, szennyeződésektől nem mentesen nemigen tudnak hatékonyan elvégezni a sejtjeink. A szakemberek általában hidratáló-regeneráló krémet ajánlanak.

Mindezek ellenére mégis sokszor gondoljuk, hogy nem baj, ha egy-egy arcmosás kimarad. Pedig de, itt van néhány ok, hogy miért nem kellene!

Nézzétek meg, hogy miért, ITT!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek