Egyéb kategória

Próbáljátok ki ezt a 4 féle kezelést, ha migréntől szenvedtek

Amikor migréntől szenvedtek, néha úgy érzitek semmi nem használ. Vannak olyan meglepő gyógymódok azonban, amik enyhíthetik a tüneteket, a migrén gyakoriságát, intenzitását, és általuk végre csökkenhet a kínzó fájdalom.

vous - 2018.11.17.
Próbáljátok ki ezt a 4 féle kezelést, ha migréntől szenvedtek

A migrénes fejfájás jellemző tüneteiről már beszámoltunk, és most a kezelésre, a tünetek enyhítésére koncentrálunk.

A Women’s Health által megkérdezett neurológus és fejfájás specialista az alábbiakat javasolta a migrén tüneteinek enyhítésére.

  1. Magnézium: a migrénes betegek hajlamosak alacsonyabb magnéziumszintre, ami egy olyan vitamin, amely gátolhatja a fájdalmas agyi jeleket. A fejfájás gyakoriságának és súlyosságának csökkentéséhez naponta 400- 500 milligramm magnéziumot érdemes szednetek.
  2. Próbáljátok ki az akupresszúrát: a konkrét csomópontokra helyezett nyomás segíthet a fájdalom enyhítésében.
  3. Migrén gyógyszerek: kérjetek orvosotoktól vényköteles gyógyszert, ha a migrén havonta 5-6 napon jelentkezik. A megelőző, időben alkalmazott kezelés a migrén előfordulását és intenzitását felére csökkentheti.
  4. Botox kezelés: megelőzi a krónikus migréneket (havi szinten 15 vagy több fejfájás naponta, köztük nyolc migrén havonta).

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.