Egyéb kategória

Okos fűtéssel sokat spórolhattok

Itt a fűtésszezon, és ezzel bizony automatikusan ugrik egy nagyot otthonunk rezsije is. Valamekkora emelkedés persze elkerülhetetlen a forró nyári napokhoz képest, viszont sokat spórolhatunk, ha megfogadunk pár praktikus tanácsot!

vous - 2018.11.17.
Okos fűtéssel sokat spórolhattok

Használjatok a függönyt!

Egy vastag sötétítő függöny nem csak a kíváncsi tekinteteket és a fényt zárja ki, de a hideget is. Amikor a Nap éppen besüt szobánkba, húzzuk el a függönyt, hogy egy kis melegség bejöhessen, viszont ha elmentek a langyos sugarak, húzzuk be a függönyt, ezzel egy plusz szigetelőréteget képezve a leghuzatosabb hely, az ablak előtt.

Húzzuk el a kanapét!

Lehet, hogy jól esik, hogy a kanapé pont a fűtőtest előtt van, viszont ezzel sokat rontunk annak a fűtési képességén, hiszen a vastag bútor elnyeli a hő nagyját. A fűtőtestek előtti területet hagyjuk szabadon, mivel így tudja optimálisan felmelegíteni a szoba levegőjét.

Hőtükrözés

Manapság már kaphatók olyan panelek, amiket a fűtőtest mögé illeszthetünk be, a falra, így az visszaveri és hasznosítja a hőt ahelyett, hogy a falat fűtenénk.

Nézzétek meg a többi tippet is!

Forrás:
StockSnap/Ali Inay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.