Hűvösebb napokon nincs jobb, mint egy melengető, gazdag leves, ami testet-lelket átmelegít, házias és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik. Ezt a káposztás-kolbászos levest jó szívvel ajánljuk ilyen alkalmakra, mert kiadós és egyszerű, és egy kis szárított erdei gomba őrülten izgalmassá teszi.
Aki a frankfurti levest szereti, annak garantált kedvence lesz ez a változat, ami szalonnával, póréval, kelkáposztával, erdei gombával és debreceni kolbásszal készül, ami nagyon jó ízkavalkádot alkot, kellemesen füstös a szalonnától, a szárított gomba pedig tényleg különlegessé teszi.
Mint a legtöbb káposztás ételre, erre a levesre is igaz, hogy felmelegítve még finomabb, így érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert 4-5 napig simán eltartható a hűtőben, és még jobban összeérnek az ízei.
Kolbászos-gombás kelkáposztaleves
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!