Egyéb kategória

Frankfurti felturbózva: kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Hűvösebb napokon nincs jobb, mint egy melengető, gazdag leves, ami testet-lelket átmelegít, házias és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik. Ezt a káposztás-kolbászos levest jó szívvel ajánljuk ilyen alkalmakra, mert kiadós és egyszerű, és egy kis szárított erdei gomba őrülten izgalmassá teszi.

vous - 2018.11.17.
Frankfurti felturbózva: kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Aki a frankfurti levest szereti, annak garantált kedvence lesz ez a változat, ami szalonnával, póréval, kelkáposztával, erdei gombával és debreceni kolbásszal készül, ami nagyon jó ízkavalkádot alkot, kellemesen füstös a szalonnától, a szárított gomba pedig tényleg különlegessé teszi.

Mint a legtöbb káposztás ételre, erre a levesre is igaz, hogy felmelegítve még finomabb, így érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert 4-5 napig simán eltartható a hűtőben, és még jobban összeérnek az ízei.

Kolbászos-gombás kelkáposztaleves

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 szál debreceni kolbász
  • 1 marék szárított erdei gomba
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek