Egyéb kategória

Nagyon csokis brownie puhán és szaftosan – céklával

Hogy miért kell cékla a brownie-ba? Természetesen nem kell, a klasszikus brownie-ban nem szerepel semmiféle zöldség, de mivel a cékla édeskés, kiemeli a csoki aromáit és teltebbé, valamint szaftosabbá is teszi a tésztát, érdemes adni egy esélyt ennek az elsőre kicsit furcsának tűnő változatnak, ami kipróbált és működős, és garantálni tudjuk, hogy nagyon finom!

vous - 2021.07.25.
Nagyon csokis brownie puhán és szaftosan – céklával

Ebben a sütiben minden benne van, ami egy klasszikus brownie-ban is, de kevesebb cukorral, vajjal és liszttel készül, mert ezek mindegyikét részben pótolni tudja a cékla, ami főzve, majd pürésítve kerül a tésztába, és teljesen eltűnik sütés közben! Ez a csodás gyökérzöldség édesíti és szaftosítja a tésztánkat, textúrát is ad neki, a csokoládé viszont teljesen átveszi fölötte az uralmat: senki nem fogja tudni kitalálni, milyen titkos alapanyaggal készült ez a brutálisan finom süti.

Ha van főtt vagy sült natúr céklánk, akkor gyorsan összedobható, ha nincs, akkor kicsit hosszadalmasabb, így viszont a cékla kicsöpögő levéből készíthetünk a tetejére egy kis pink mázat is, ha szeretjük…

Hozzávalók és elkészítés ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek