Egyéb kategória

Kipróbálnátok a természetes alapú szépségápolást? Így vágjatok bele!

Napjainkban egyre elterjedtebbek a természetes alapú szépségápolási termékek, sminkek. Ha ezeket választjátok nemcsak a bőrötöknek tesztek jót, hanem a környezetnek is. Nem árt azonban néhány dologra odafigyelni, amikor belevágtok az új szépségápolási rutinba.

vous - 2018.11.03.
Kipróbálnátok a természetes alapú szépségápolást? Így vágjatok bele!

A holisztikus sminkes és táplálkozási terapeuta Sjaniel Turrell néhány kiindulási pontot osztott meg az Eco-Age oldalán, hogy inspiráljon titeket arra, hogy válasszátok a tisztább, fenntarthatóbb szépségápolási módszereket.

  • A lényeg a kompromisszum

Ha ismeritek az álláspontotokat, megtalálhatjátok azokat a márkákat, melyek igazodnak a célkitűzéseitekhez. Szeretnétek, hogy termékek teljesen tiszták és szintetikus összetevőmentesek legyenek, vagy azt akarjátok, hogy a csomagolás teljesen fenntartható legyen? Esetleg mindkettő?

  • Egyszerű változtatások

Kezdjetek lassan, és változtassátok meg szépségápolási termékeiteket egyenként. Teszteljétek egyenként a környezetbarát, természetes szépségápolási termékeket, így megtudjátok, melyik megfelelő a számotokra, és nem kell egyszerre lecserélnetek a teljes sminkfelszereléseteket. Az sem használ a fenntarthatóbb életvitelben, ha kidobjátok a félig elhasznált egyéb termékeket, ha egyszer már megvettétek, használjátok el, és utána váltsatok újra.

  • Kérdezzetek szakértőktől

Ma már több vállalat árul természetes alapú sminktermékeket, kérjétek ki szakértőik véleményét.

  • Ami az egyik embernek bejön, a másiknak nem

A természetes termékek tápláló növényi olajokban gazdagak, de mindenki bőre másképp reagál ezekre az összetevőkre – miközben a kókuszolaj barátnőtök bőrével csodákat tesz, lehet, hogy a ti bőrtípusotokhoz inkább a napraforgóolaj vagy a jojobaolaj illik.

  • 100 százalékban természetes

Figyeljetek arra, hogy 100 százalékban természetes összetevőkből álló termékeket válasszatok.

  • Felhalmozás

Ne halmozzatok fel százféle terméket, a természetes alapú termékek ugyanis természetüknél fogva nem állnak el évekig, mivel tartósítószer-mentesek.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.