Egyéb kategória

Réteges szőlőpuding – selymes nyalánkság egészségesen

Szőlőből ritkán készül desszert, pedig szuperegészséges, lédús, édes, nagyon aromás gyümölcsünk. A szőlőpuding pédául egy istenien krémes, lágy finomság, ráadásul pofonegyszerű is, az egyetlen macera, hogy meg kell szabadítanunk a szőlőt a héjtól és magtól, ha igazán finomat akarunk, de ha esetleg friss musthoz jutunk, akkor igazán egyszerű a dolgunk!

vous - 2018.10.28.
Réteges szőlőpuding – selymes nyalánkság egészségesen

Szőlőlé az alapja ennek a nagyon jó kis desszertnek, amit érdemes frissen készíteni, egy turmixgéppel, majd átpasszírozni. Nem annyira macerás, mint elsőre tűnik, nem kell gumicsizmával megtaposti, mint klasszikusan a szüreteken, csak egy turmixgép vagy késes aprító és egy szűrő szükséges hozzá csupán, és néhány perc türelem, míg kinyerjük az értékes levet, utána már nagyon hamar és egyszerűen elkészül ez a selymes-krémes nyalánkság.

A puding maga kukoricakeményítővel készül, gluténmentes étrendbe is beilleszthető, használhatunk hozzá tejet vagy akár bármilyen növényi tejpótlót, ha nagyon édes a szőlőnk, akkor az édesítést el is hagyhatjuk, de mézzel, juharsziruppal vagy más egészséges édesítőt is használhatunk, így alakbarát és egészséges is lesz ez a remek desszert!

Réteges szőlőpuding recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek