Egyéb kategória

Homoktövis, az immunrendszerünk téli őre

Nyakunkon a november, az idő is lehűlt, ideje odafigyelni szervezetünkre és annak védekező rendszerére, ha nem szeretnénk a téli időszak felét betegállományban tölteni. De idén a drága vitaminkészítmények helyett inkább próbáljunk ki egy természetes immunerősítő csodanövényt!

vous - 2018.10.28.
Homoktövis, az immunrendszerünk téli őre

A homoktövis eredeti élőhelye valahol a Himalája környékén van, ám Ázsiából kiindulva mára már meghódította az egész világot. Mivel szereti a fényt és jól tűri a szárazságot, nem okoz neki gondot eléldegélni mostoha körülmények között sem, tehát jól érzi magát a tengerparti homokos részen, és a kies pusztában is. Jól viseli a telet, a fagyot is.

De miért szeretjük annyira?

A homoktövis támogatja az ember immunrendszerét, mely főleg az őszi-téli időszakban kiemelten fontos, de még az öregedési folyamatokat is képes késleltetni. De kedvcsinálónak lássuk, mire is jó még pontosan:

  • E-vitamin-tartalmának köszönhetően segít megakadályozni a bőrünk öregedését.
  • Elképesztően magas a C-vitamin-tartalma, ezért megfázáskor mindenképpen fogyasszunk belőle.

Itt még nincs vége, folytassátok a cikket!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.