Egyéb kategória

Döntsétek le a mítoszokat a különösen érzékeny emberekkel kapcsolatban!

Biztosan ismertek olyan embert, aki különös módon empatikus, és nagyon érzékeny, vagy lehet, hogy éppen ti vagytok azok. A túlérzékeny személyiségű embereket számos negatív tulajdonsággal bélyegzik meg, melyeknek valójában a fele se igaz rájuk. Mit gondoltok az alábbi mítoszokról?

vous - 2018.10.27.
Döntsétek le a mítoszokat a különösen érzékeny emberekkel kapcsolatban!

A Mind Bodygreen összegyűjtött több olyan tévhitet, amivel gyakran azonosítják a különösen érzékeny embereket.

  • Az érzékeny emberek gyengék és törékenyek.

Az érzékenység nem gátol abban, hogy kiálljatok magatokért, és szembeszálljatok a kihívásokkal.

  • A nők gyakrabban tartoznak az érzékeny emberek csoportjába, mint a férfiak.

A társadalom kevésbé tolerálja a férfiak érzékenységét, de ettől még lehet, hogy sok ilyen személyiségű férfi létezik, csak valószínűleg elrejtik ezt a világ elől.

  • Nem tudnak megbirkózni a stresszes helyzetekkel.

Egyes emberek, akik érzékenyek vagy empatikusak, úgy gondolják, el kell rejtőzniük a világ elől. Idegrendszereik természetesen könnyebben lesznek túlterheltek, ezért több időt igényelnek az újratöltéshez. Érzékeny emberként így még több stressz is ér titeket, amikkel megbirkóztok nap, mint nap. Azonban nem szabad félnetek, hogy egészséges kockázatokat vállaljatok, vagy szembenézzetek egy kihívásokkal teli helyzettel.

  • Kedvesebb, lelkileg megvilágosodott, jobb emberek.

Az érzékeny, azt jelenti, hogy könnyebben átveheti mások érzelmeit és energiáját. Ebből nem következik tehát, hogy természeteteknél fogva könyörületesebbek, lelkileg megvilágosodottak, gyengék, vagy szeretetreméltóbbak vagytok. Nem vagytok jobbak, csak mások.

  • Mindig is nagyon érzékeny emberek voltak.

Ez a tulajdonság bármely életszakaszban kialakulhat, és több tényező is kiválthatja.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.