Bár a pénztárcátoknak megterhelő lehet, a bioélelmiszereknek mégis számtalan előnyük van. Csökkentik a hormonok, vegyi anyagok, antibiotikumok és peszticidek előfordulását a szervezetetekben. És most a tudósok bebizonyították, miért fontos az adalékanyagok csökkentése.
A Mind Bodygreen számolt be egy, a JAMA Internal Medicine-ben megjelent kutatásról, mely azt bizonyította, hogy a bioélelmiszereket fogyasztók szervezetében szignifikánsan csökkent a rák és a non-Hodgkin limfóma kialakulása. A kutatás mintegy 69 000 francia felnőttre vonatkozott – akiknek több mint háromnegyede a 40-es éveiben járó nő volt -, és mintegy négy év alatt hasonlították össze az organikus eredetű termékek fogyasztását a rákos megbetegedésekkel.
Azok szervezetében, akik organikus ételeket fogyasztottak, 25 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki rákos megbetegedés. Továbbá 73 százalékkal csökkent a non-Hodgkin-limfóma, és 21 százalékkal csökkent a posztmenopauzális emlőrák kialakulás. A betegség kockázata azon résztvevők esetében is csökkent, akik nem követtek rendkívül egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, de organikus termékeket választottak. A kutatók azt állítják, hogy ezek a megállapítások nem meglepőek, mivel a bioélelmiszerek fogyasztása csökkenti a szervezetben található peszticidek mennyiségét, amelyek rákhoz köthetőek.
Ha szeretnétek odafigyelni arra, milyen táplálékokat juttattok be a szervezetetekbe, a Mind Bodygreen szakértője, megmutatja, milyen kis lépések alkalmazzatok.