Egyéb kategória

Gnocchi juhtúrós szósszal – kiadós ízbomba egyszerűen

A gnocchi a gyors fogások királynője, tényleg pár perc alatt elkészül, szinte csak annyi időre van szükség hozzá, míg a kis krumplinudlik feljönnek a felszínre. Ha mellé egy pikk-pakk juhtúrós mártást készítünk és egy kis ropogós bacont, az maga a mennyország, pofonegyszerűen és kiadósan.

vous - 2018.10.26.
Gnocchi juhtúrós szósszal – kiadós ízbomba egyszerűen

Tény és való, hogy elég jó minőségű friss, vákuumozott gnocchi kapható ma már mindenhol, és sokszor tényleg a legfrappánsabb alapanyag, ha gyorsan kell valamit virítani a konyhában. De otthon is könnyen elkészíthető, sőt a krumplis alaptészta is megvariálható, akár sütőtökkel, édesburgonyával felturbózva, vagy egy kis spenóttal, mint az alábbi receptben.

Ráadásul nyersen le is fagyasztható, így érdemes egy füst alatt dupla adagot készíteni.

A juhtúróról hajlamosak vagyunk elfelejtkezni, legfeljebb körözöttbe vagy sztapacskához használjuk, de mivel nagyon jól és gyorsan olvad, isteni finom villámmártást készíthetünk vele. Egyszerűen csak egy kis tejjel és tejszínnel összeforralva. Ráadásul a gnocchihoz – mint minden krumplis fogáshoz – nagyon jól passzol, és ha még egy kis ropogós bacont is sütünk hozzá, akkor valóságos ízbomba, ami tényleg villámgyorsan kész.

Gnocchi juhtúrós szósszal és ropogós baconnel recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek