Egyéb kategória

Ha időben észreveszitek az influenza tüneteit, gyorsabban szabadulhattok tőle

A hűvös időben sok mindent lehet szeretni, a meleg sálakat, pulcsikat, forró csokis randikat, de ezekkel együtt megérkezik az ősz árnyoldala is, az orrfújás, köhögés, megfázás és influenza. Ilyenkor jó, ha tudjátok, hogy mik az influenza tünetei, főleg, ha kisgyerek is van a családban.

vous - 2018.10.25.
Ha időben észreveszitek az influenza tüneteit, gyorsabban szabadulhattok tőle

A leggyakoribb influenzaszerű tünetek a láz (bár nem mindig), köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy orrdugulás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság. Az olyan további tünetek, mint a hányás és a hasmenés gyakoribbak a gyerekeknél, mint a felnőtteknél – írj a Good Housekeeping.

Az influenza védőoltással megelőzhető, láz- és fájdalomcsillapítókkal, sok folyadékkal, pihenéssel, gőzöléssel, természetes gyógy készítményekkel kezelhető.

Az influenza tünetei egy családon belül is lehetnek változóak, különböző családtagokon különböző tünetcsoportok jelentkezhetnek. Fontos azonban, hogy ha a gyerekeknek nagyon magasra felszökik a láza, mielőbb orvoshoz kell fordulni velük. Az 5 év alatti gyerekek, de különösen a 2 év alatti gyerekek a legveszélyeztetettebbek az influenza kapcsán, őket már az első tünetek észrevételénél orvoshoz kell vinni.

Mi a különbség a nátha és az influenza között?

A nátha fokozatosan indul el, és 7-10 napig is eltarthat. Ezzel ellentétben az influenza hirtelen jelentkezik, és úgy érezhetitek magatokat tőle, mintha átment volna rajtatok egy teherautó. A láz általában 5-7 napig tart, és minden tünet egyszerre jelentkezik.

Megelőzés

A legjobb, ha megelőzzük a bajt. Nagyon fontos a rendszeres és alapos kézmosás, fertőtlenítés, valamint az influenza elleni védőoltás is segít.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.