Egyéb kategória

Tampon helyett intimkehely, komposztálható fültisztító – Zöldül a fürdőszobánk

Már írtam arról, hogy hogyan gyűrűzött be az életünkbe egy környezettudatosabb szemléletmód. Arra gondoltam, hogy sorra véve az otthonunk helyiségeit rávilágítok, milyen kicsi változtatásokkal lehet nagy lépéseket tenni a fenntartható jövő érdekében. A sorozat első részében megmutatom hogyan is zöldül a fürdőszobánk.

vous - 2018.10.25.
Tampon helyett intimkehely, komposztálható fültisztító – Zöldül a fürdőszobánk

Arcápolás

A reggeli és esti arcápolási rutinomban is szerepel a rózsavíz tonik helyett. Műanyag helyett üvegben árusítják, így már egy palackot ki is zárok a fürdőszobánkból. Azonban a felvitelhez mindeddig vattát használtam, amit nem lehet szelektíven gyűjteni. Készítettem maradék anyagokból mosható artisztítót és jelentem, tökéletesen funkcionál. Így nem csak a napi szemetemtől kímélem meg a bolygónkat, hanem kiiktatok egy rendszeres kiadást is.

A legutolsó bejegyzésemben házilag elkészíthető arcradírt és két arcmaszkot mutattam be az őszi arcápolás jegyében. Az üveg tégelyekben tárolt agyagos-élesztős és sütőtökös kencékkel szintén sok terhet levehetünk Földünk hátáról.

Pont úgy, mint a  biológiailag lebomló fültisztító pálcikával. Ma már bambuszból és puha biopamutból készült komposztálható fülpálcikát is vásárolhatunk, amely tökéletes műanyagmentes alternatívája a hagyományos fültisztítópálcikáknak. Hogy valóban komposztálható-e, arról hamarosan beszámolok, ugyanis már 6 hete komposztálunk a belvárosi otthonunkban

Objektum doboz

Testápolás

Ma már a fürdőszobaszekrényünkben és a fürdőkádunk szélén sem kaotikus az állapot. Egy-egy megmaradt műanyag flakonos termék még használat alatt van, de szépen lassan elfogynak a tartalékok, amik helyett nem tervezünk újakat venni.

Amióta jó minőségű szappannal fürdünk (papír csomagolásban kapható), nincs szükségünk napi testápoló használatára. Az imént említett őszi arcápolásos bejegyzésemben beszéltem a csipkebogyó olaj jótékony hatásairól. Ezt szintént pici üvegcsében árulják. A kiszáradt térd és könyök jó barátja, de szinte bármilyen 100%-os olajat használhatunk bőrünk vagy hajunk ápolására.

A múltkor mutattam a csomagolásmentes szilárd tusfürdőket és szilárd samponokat. Ez utóbbiakat még nem tudtam kipróbálni az itthon felhalmozott samponok miatt, de nagyon kíváncsi vagyok a hatásukra. 

A bejegyzés folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.