Egyéb kategória

Tampon helyett intimkehely, komposztálható fültisztító – Zöldül a fürdőszobánk

Már írtam arról, hogy hogyan gyűrűzött be az életünkbe egy környezettudatosabb szemléletmód. Arra gondoltam, hogy sorra véve az otthonunk helyiségeit rávilágítok, milyen kicsi változtatásokkal lehet nagy lépéseket tenni a fenntartható jövő érdekében. A sorozat első részében megmutatom hogyan is zöldül a fürdőszobánk.

vous - 2018.10.25.
Tampon helyett intimkehely, komposztálható fültisztító – Zöldül a fürdőszobánk

Arcápolás

A reggeli és esti arcápolási rutinomban is szerepel a rózsavíz tonik helyett. Műanyag helyett üvegben árusítják, így már egy palackot ki is zárok a fürdőszobánkból. Azonban a felvitelhez mindeddig vattát használtam, amit nem lehet szelektíven gyűjteni. Készítettem maradék anyagokból mosható artisztítót és jelentem, tökéletesen funkcionál. Így nem csak a napi szemetemtől kímélem meg a bolygónkat, hanem kiiktatok egy rendszeres kiadást is.

A legutolsó bejegyzésemben házilag elkészíthető arcradírt és két arcmaszkot mutattam be az őszi arcápolás jegyében. Az üveg tégelyekben tárolt agyagos-élesztős és sütőtökös kencékkel szintén sok terhet levehetünk Földünk hátáról.

Pont úgy, mint a  biológiailag lebomló fültisztító pálcikával. Ma már bambuszból és puha biopamutból készült komposztálható fülpálcikát is vásárolhatunk, amely tökéletes műanyagmentes alternatívája a hagyományos fültisztítópálcikáknak. Hogy valóban komposztálható-e, arról hamarosan beszámolok, ugyanis már 6 hete komposztálunk a belvárosi otthonunkban

Objektum doboz

Testápolás

Ma már a fürdőszobaszekrényünkben és a fürdőkádunk szélén sem kaotikus az állapot. Egy-egy megmaradt műanyag flakonos termék még használat alatt van, de szépen lassan elfogynak a tartalékok, amik helyett nem tervezünk újakat venni.

Amióta jó minőségű szappannal fürdünk (papír csomagolásban kapható), nincs szükségünk napi testápoló használatára. Az imént említett őszi arcápolásos bejegyzésemben beszéltem a csipkebogyó olaj jótékony hatásairól. Ezt szintént pici üvegcsében árulják. A kiszáradt térd és könyök jó barátja, de szinte bármilyen 100%-os olajat használhatunk bőrünk vagy hajunk ápolására.

A múltkor mutattam a csomagolásmentes szilárd tusfürdőket és szilárd samponokat. Ez utóbbiakat még nem tudtam kipróbálni az itthon felhalmozott samponok miatt, de nagyon kíváncsi vagyok a hatásukra. 

A bejegyzés folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek