Egyéb kategória

Konfliktushelyzetbe kerültetek? Sokszor egy ölelés a legjobb megoldás!

Egy heves vita közben valószínűleg az utolsó dolog, ami eszetekbe jut, hogy egy szeretetteljes, meleg ölelésben részesítsétek vitapartnereteket. Pedig a kutatások szerint ez az egy dolog, ami egy pillanat alatt lecsendesítheti a vitát.

vous - 2018.10.22.
Konfliktushelyzetbe kerültetek? Sokszor egy ölelés a legjobb megoldás!

A Mind Bodygreen számolt be egy kutatásról, mely szerint az ölelés lágyítja a konfliktusok során a hangulati változásokat, indulatokat. A kutatásban résztvevők közül azok, akik ugyanazon a napon kerültek konfliktusba, és öleltek is meg valakit, a rossz érzések kevésbé intenzíven kavarták fel őket. Az ölelés, mint személyes érintkezés nem csak ideiglenesen fedte el a konfliktust, vagy söpörte a szőnyeg alá, hanem valójában csökkentette a helyzetet körülvevő negativitást.

Korábbi tanulmányok azt is kimutatták, hogy az érintésektől jobb az emberek fizikai és pszichológiai egészsége is. A jelenlegi megállapítások azt is sugallják, hogy az ölelések különösen segíthetnek a viták megoldásában, sőt enyhítik az általuk járó stresszt.

Az ölelés nem csak az érintés fizikai érzéséről szól, hanem a kézzelfogható, érzelmi támogatásról is, amelyet az ölelés képvisel.

E támogatás puszta fogalma elég erős lehet ahhoz, hogy megváltoztassa a vita kimenetelét. Az ölelés segít fejleszteni a közelséget, a bizalmat és elősegíteni a kölcsönös megértés és gondoskodás érzését.

Az ölelés talán nem lehet állandó megoldás minden konfliktusra, de minden bizonnyal olyan gyakorlat, amelyet bármikor végrehajthattok, hogy enyhítsetek a feszült helyzeten.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek