Egyéb kategória

Ti hány éves kortól engeditek meg a gyerekeknek, hogy befessék a hajukat?

Ha festitek a hajatokat, előfordulhat, hogy a gyerekeitek már kiskorban szeretnének utánozni titeket ebben. De ne legyetek túl engedékenyek hajfestés ügyben. 16 éves kor alatt a festékek és szőkítők többet ártanak, mint használnak.

vous - 2018.10.20.
Ti hány éves kortól engeditek meg a gyerekeknek, hogy befessék a hajukat?

A gyerekek haját ideális esetben csak a serdülőkor után, de legkorábban 16 éves korukban szabadna befesteni – vallja a Good Housekeeping által megkérdezett bőrgyógyász szakértő.

Gyerekkorban a haj sokkal finomabb szálú, mint felnőttkorban, így a hajfestékek, szőkítők sokkal jobban károsíthatják. A gyerekek haja a születésüktől a serdülőkorig sok változáson megy át, és a hajuk, valamint a bőrük is, sokkal érzékenyebb a külső hatásokra.

A vegyi anyagok problémákat okozhatnak a hajon, a fejbőrön és a légutakban is.

Az ammónia, a hidrogén-peroxid, és egyéb kémiai anyagok megváltoztathatják a gyerekek hajszálainak szerkezetét. A negatív reakciók a hajra és a fejbőrre is kihathatnak. A hajfestés légúti problémákat is okozhat, különösen akkor, ha a gyermek asztmás.

Ha a gyerek mindenképpen új hajszínt szeretne

Próbáljátok ki a vegyszermentes, természetes alapú színezőket, amik nem épülnek be a hajszerkezetbe úgy, mint a festékek. Mindekképpen végezzetek előtte allergiatesztet, vagy ha lehet, ne érintkezzen a fejbőrrel közvetlenül a színezőanyag.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.