Egyéb kategória

Ezekre különösen figyeljetek az illóolajok használatakor

Az illóolajok számtalan jó tulajdonságáról, és pozitív hatásáról beszámoltunk már, de ahogy mindennek, az illóolajoknak is megvannak az árnyoldalai. Azonban ha felelősséggel, és egy kicsit több odafigyeléssel használjátok őket, nem okozhatnak problémát.

vous - 2018.10.20.
Ezekre különösen figyeljetek az illóolajok használatakor

A kutatások kimutatták, hogy az illóolajok pozitív hatással lehetnek a fájdalomra, szorongásra, memóriára és így tovább. Azonban, ha helytelenül használjátok őket, az veszélyes következményekkel járhat, ezért a Good Housekeeping összegyűjtött néhány szakértői tippet az illóolajok biztonságos használatához:

  • Ahogy a gyógyszereknek, úgy a gyógynövényeknek, illóolajoknak is lehetnek negatív mellékhatásai. Ami az egyik emberre jó hatással, a másikra lehet, hogy rossz hatással lesz. Ráadásul nem minden illóolajgyártó teszteli a minőséget, ezért mindig ellenőrzött forrásból vásároljatok illóolajokat.
  • Ezek az esszenciák nagyon koncentráltak és különböző mértékű toxicitást mutatnak, ha azokat nem megfelelően használjátok. Semmiképpen ne keverjétek bele ezeket italokba, ételekbe, mert nem fogyaszthatóak.
  • Ne használjátok csecsemőkön, de 3-4 éves kor feletti gyerekek esetében is csak óvatosan alkalmazzátok, mert nemkívánatos reakciókat válthatnak ki.
  • Egyes illóolajok kölcsönhatásba léphetnek a gyakori vényköteles gyógyszerekkel, vagy nem tanácsosak bizonyos betegségek esetén.
  • Ne használjátok közvetlenül a bőrötökön. Hígítatlan illóolajok használata a bőrön negatív reakciókhoz, akár hólyagos bőrkiütéshez is vezethet.
Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.