Egyéb kategória

Ezekre különösen figyeljetek az illóolajok használatakor

Az illóolajok számtalan jó tulajdonságáról, és pozitív hatásáról beszámoltunk már, de ahogy mindennek, az illóolajoknak is megvannak az árnyoldalai. Azonban ha felelősséggel, és egy kicsit több odafigyeléssel használjátok őket, nem okozhatnak problémát.

vous - 2018.10.20.
Ezekre különösen figyeljetek az illóolajok használatakor

A kutatások kimutatták, hogy az illóolajok pozitív hatással lehetnek a fájdalomra, szorongásra, memóriára és így tovább. Azonban, ha helytelenül használjátok őket, az veszélyes következményekkel járhat, ezért a Good Housekeeping összegyűjtött néhány szakértői tippet az illóolajok biztonságos használatához:

  • Ahogy a gyógyszereknek, úgy a gyógynövényeknek, illóolajoknak is lehetnek negatív mellékhatásai. Ami az egyik emberre jó hatással, a másikra lehet, hogy rossz hatással lesz. Ráadásul nem minden illóolajgyártó teszteli a minőséget, ezért mindig ellenőrzött forrásból vásároljatok illóolajokat.
  • Ezek az esszenciák nagyon koncentráltak és különböző mértékű toxicitást mutatnak, ha azokat nem megfelelően használjátok. Semmiképpen ne keverjétek bele ezeket italokba, ételekbe, mert nem fogyaszthatóak.
  • Ne használjátok csecsemőkön, de 3-4 éves kor feletti gyerekek esetében is csak óvatosan alkalmazzátok, mert nemkívánatos reakciókat válthatnak ki.
  • Egyes illóolajok kölcsönhatásba léphetnek a gyakori vényköteles gyógyszerekkel, vagy nem tanácsosak bizonyos betegségek esetén.
  • Ne használjátok közvetlenül a bőrötökön. Hígítatlan illóolajok használata a bőrön negatív reakciókhoz, akár hólyagos bőrkiütéshez is vezethet.
Objektum doboz

Ajánlott cikkek