Egyéb kategória

Kiderült, hogy az allergiás reakció folyamata létfontosságú a túléléshez

Bár az ősz beköszöntével a pollenallergiás szezon végére értünk, a hideg évszakokban is előfordulhat bárkinél allergiás reakció. A tudósok most bebizonyították, hogy a szimpla orrfolyás, tüsszögés és szemviszketés nem is olyan rossz dolog, sőt fontos a túléléshez.

vous - 2018.10.19.
Kiderült, hogy az allergiás reakció folyamata létfontosságú a túléléshez

Az nyilvánvaló, hogy a testetek hihetetlenül alkalmazkodik a körülményeitekhez, de az új kutatások azt sugallják, hogy akár az allergia is az erő, nem pedig a gyengeség jele lehet.

Kiderült, hogy az allergiás reakciót kiváltó folyamat valójában életmentő. Az allergiás reakciók során bizonyos sejtek felszabadítják a hisztamint, mely olyan kellemetlen tüneteket okoz, mint a tüsszögés vagy az orrfolyás. Ezek a reakciók nem is olyan rosszak, épp ellenkezőleg, szükségesek – mutatta be a Mind Bodygreen a kutatás vezető orvosának magyarázatát.

A Kaliforniai Egyetem tudósai által végzett kutatás során azt találták, hogy a hisztamin nevű a kémiai anyag az OEA felszabadulását idézi elő, mely nemcsak az éhségérzet megakadályozásáért felel, hanem túlélési üzemmódba is kapcsolja a szervezetet.

Az allergiás reakciók túlélési módba kapcsolják a szervezetet, így még egy maraton lefutására is képesek lehetnétek. A hízósejtek, a hisztamin és az OEA lehetővé teszik számotokra, hogy olyan szuper emberekké váljatok, mint a maratoni futók, és akár hosszabb ideig is túléljétek táplálék nélkül. Bár azért valószínűleg nem gyakran szeretnétek ilyen helyzetekbe kerülni.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!