Egyéb kategória

Ezért csukjátok be az ajtót, mielőtt aludni mentek

Mi az esti rutinotok? Fürdés, fogmosás, alvás? Valamit azonban valószínűleg minden este kihagytok. Nem csukjátok be a hálószobátok ajtaját. Pedig ez az apró lépés életmentő lehet.

vous - 2018.10.17.
Ezért csukjátok be az ajtót, mielőtt aludni mentek

Tudtátok, hogy tűz esetén egy csukott hálószobaajtó életet is menthet?

A Women’s Health számolt be arról, hogy egy zárt ajtó lelassíthatja a lángok terjedését, csökkentheti a mérgező füstöt, javíthatja az oxigénszintet és csökkentheti a hőmérsékletet.

Amerikában a lakástűzből kijutás ideje az elmúlt évtizedekben 17-ről 3 percre csökkent az otthonok megfelelő elrendezésének, és a nehezebben gyúlékony bútoroknak köszönhetően. Az amerikai Tűzoltó Biztonsági Kutató Intézet szerint a zárt hálószobaajtó biztonságosabb, mint a nyitott. Szóval ne felejtsétek el se a saját, se a gyerekeitek szobaajtaját becsukni lefekvés előtt.

A fűtési szezon kezdetén itt az ideje, hogy ellenőrizzétek a füstjelzőket és a szénmonoxid-érzékelőket, készítsetek a családnak menekülési tervet tűz esetére.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.