Egyéb kategória

Ezért csukjátok be az ajtót, mielőtt aludni mentek

Mi az esti rutinotok? Fürdés, fogmosás, alvás? Valamit azonban valószínűleg minden este kihagytok. Nem csukjátok be a hálószobátok ajtaját. Pedig ez az apró lépés életmentő lehet.

vous - 2018.10.17.
Ezért csukjátok be az ajtót, mielőtt aludni mentek

Tudtátok, hogy tűz esetén egy csukott hálószobaajtó életet is menthet?

A Women’s Health számolt be arról, hogy egy zárt ajtó lelassíthatja a lángok terjedését, csökkentheti a mérgező füstöt, javíthatja az oxigénszintet és csökkentheti a hőmérsékletet.

Amerikában a lakástűzből kijutás ideje az elmúlt évtizedekben 17-ről 3 percre csökkent az otthonok megfelelő elrendezésének, és a nehezebben gyúlékony bútoroknak köszönhetően. Az amerikai Tűzoltó Biztonsági Kutató Intézet szerint a zárt hálószobaajtó biztonságosabb, mint a nyitott. Szóval ne felejtsétek el se a saját, se a gyerekeitek szobaajtaját becsukni lefekvés előtt.

A fűtési szezon kezdetén itt az ideje, hogy ellenőrizzétek a füstjelzőket és a szénmonoxid-érzékelőket, készítsetek a családnak menekülési tervet tűz esetére.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.