Ha ki akarjuk próbálni a vegán étrend szépségeit, és kíváncsiak vagyunk arra, hogy vajon tud-e olyan finom lenni egy fogás, ha csak vegán alapanyagokkal dolgozunk, akkor itt az alkalom, hogy belevessük magunkat a sütés-főzésbe! Elsőként egy elképesztő finom répatortát hoztunk, ami maximálisan vegán és maximálisan finom!
Vegán répatorta
Hozzávalók:
A krémhez:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval. Egy másik tálban keverjük össze az őrölt mandulát, a reszelt répát, az olajat, a narancslevet, a vaníliaőrleményt. A két keveréket forgassuk egybe, és keverjük ki alaposan. A kapott tésztát egy kiolajozott tortaformába simítsuk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük aranybarnára. A krém hozzávalóit keverjük össze hidegen, majd főzzük belőle sűrű pudingot. Kenjük a pudingot a torta tetejére, és díszíthetjük marcipánrépával, dióval vagy mandulával.