Egyéb kategória

Ezeket ne mondjuk a (túl)érzékeny embereknek

Vannak közöttünk olyan emberek, akik szinte olyanok, mint a mimóza. Ha támadást érzékelnek, összezárnak. Másoknak valószínűleg érthetetlennek tűnik, hoy miért vannak olyan témák vagy mondatok, amiket jobb, ha kerülünk, ha érzékeny emberrel beszélgetünk.

vous - 2018.09.28.
Ezeket ne mondjuk a (túl)érzékeny embereknek

Hallottam például egy olyan lányról, aki elsírta magát, amikor a főnöke behívatta az irodába minden egyes alkalommal, pedig még azt sem tudta, hogy éppen dicsérni szeretnék, vagy számonkérni–- mesélte az érzékenységgel kapcsolatban Teresa Newsome, a Bustle magazin újságírója. De rengeteg más területen, más formában megmutatkozhat egy ember érzékenysége.

Bár összességében elmondhatjuk, hogy minden olyan szituáció stresszes az érzékenyeknek, amelyikben támadást észlelnek: úgy érzik, támadják, bántják a személyiségét, az ő személyét. Íme néhány olyan mondat, amit inkább kerüljünk, ha ilyen emberrel találkozunk, hogy a partnerünk is megmaradjon a komfortzónájában. Mert megváltoztatni valakit (szinte) lehetetlen. Inkább fogadjuk el!

  • Beszélnünk kell – vagy ennek bármilyen formája.
  • Ezt most túlreagáltad.
  • Még valami újság? Vvagy Történt még valami más is veled?
  • Szükséged van egy kis pihenésre.

Nézzétek meg a többi mondatot is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.