Egyéb kategória

Ezeket ne mondjuk a (túl)érzékeny embereknek

Vannak közöttünk olyan emberek, akik szinte olyanok, mint a mimóza. Ha támadást érzékelnek, összezárnak. Másoknak valószínűleg érthetetlennek tűnik, hoy miért vannak olyan témák vagy mondatok, amiket jobb, ha kerülünk, ha érzékeny emberrel beszélgetünk.

vous - 2018.09.28.
Ezeket ne mondjuk a (túl)érzékeny embereknek

Hallottam például egy olyan lányról, aki elsírta magát, amikor a főnöke behívatta az irodába minden egyes alkalommal, pedig még azt sem tudta, hogy éppen dicsérni szeretnék, vagy számonkérni–- mesélte az érzékenységgel kapcsolatban Teresa Newsome, a Bustle magazin újságírója. De rengeteg más területen, más formában megmutatkozhat egy ember érzékenysége.

Bár összességében elmondhatjuk, hogy minden olyan szituáció stresszes az érzékenyeknek, amelyikben támadást észlelnek: úgy érzik, támadják, bántják a személyiségét, az ő személyét. Íme néhány olyan mondat, amit inkább kerüljünk, ha ilyen emberrel találkozunk, hogy a partnerünk is megmaradjon a komfortzónájában. Mert megváltoztatni valakit (szinte) lehetetlen. Inkább fogadjuk el!

  • Beszélnünk kell – vagy ennek bármilyen formája.
  • Ezt most túlreagáltad.
  • Még valami újság? Vvagy Történt még valami más is veled?
  • Szükséged van egy kis pihenésre.

Nézzétek meg a többi mondatot is!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!