Egyéb kategória

Ezeket a dolgokat minden túlérzékeny ember átérzi

Sok ember van, akiről szinte leperegnek a mindennapok történései, ám mások nagyon intenzíven élik meg a jót és a rosszat is, ami velük történik. De ez egyáltalán nem baj, sőt!

vous - 2017.07.15.
Ezeket a dolgokat minden túlérzékeny ember átérzi

Először is leszögezném, az égvilágon semmi baj nincs azzal, hogy túlérzékenyek vagytok. Én például már régóta elfogadtam azt, hogy mélyebben érintenek a hétköznapi, akár apró dolgok is, amiket a legtöbb ember fel sem vesz.

Persze, ez nem mindig jó dolog, de összességében azért nem is olyan rossz.

Szóval ha ti is gyakran elsírjátok magatokat, és úgy érzitek, néha túlzottan a szívetekre vesztek mindent, akkor sincs okotok az aggodalomra! Ez csupán annak a jele, hogy érzékenyebbek vagytok, mint az átlag. Összegyűjtöttem azokat a jeleket, amikből könnyedén felismerhetitek, ha ti is ebbe a csoportba tartoztok.

1. Boldogság = sírás

Lehet, hogy ez elsőre természetesnek hangzik, hiszen mindenkivel megesik, hogy egy boldogabb pillanatban kicsordul egy-két könnycsepp. De ha ez gyakran megtörténik veletek, akkor sincs nagy baj, csak a bosszankodás helyett inkább gondoljatok bele, milyen különleges dolog ez! A barátaitok például biztosan mindig mondják, hogy milyen aranyos a lelkesedésetek. Akkor miért nem tudjátok ti is így nézni a dolgokat? Hiszen inkább örüljünk valaminek túlzottan, mint hogy ne tudjuk értékelni a körülöttünk lévő dolgokat… Igazam van?

Objektum doboz

2. Félig üres vagy félig teli?

Ha ti is szenzitívebbek vagytok az átlagnál, akkor valószínűleg hajlamosak vagytok néha rossz színben látni a világot, és úgy érzitek, hogy semmi nem fog sikerülni. Ám ha egy kicsit fordítotok a dolgon, akkor szerencsére az ilyen hullámvölgyek után újult erővel vághattok bele az adott feladatba, hiszen arra is ösztönözhet benneteket, hogy csak azért is megpróbáljátok! 

Objektum doboz

3. Aranyos filmek és társaik

Szinte biztos, hogy ti vagytok azok az emberek, akik olvadoznak a kisbabáktól és a cuki szőrmókoktól, a mesékről már nem is beszélve! Bevallom, én a mai napig imádok Disney-maratont tartani, és szinte mindig szükségem van pár csomag zsebkendőre a végén.

Objektum doboz

4. Veszekedés? Kösz, nem!

Oké, tény, hogy veszekedni senki nem szeret, ám a túlérzékeny emberek gyakran egyszerűen csak elkerülik a konfliktusokat. Például én tudom, ha mérges vagyok, inkább érdemes megvárni, ameddig lenyugszom, mert úgysem jutok közelebb a megoldáshoz, ha dühösen és szinte sírva nekitámadok a másiknak. Persze azért az sem jó taktika, ha egyszerűen csak nem vesztek tudomást a problémáról…

Objektum doboz

5. Szárnyaló fantázia

Fogadjunk, hogy nektek is gyakran mondták kiskorotokban, hogy túlzottan élénk a képzelőerőtök! Ha szerettetek a fantázia birodalmába menekülni a mindennapok elől, akkor biztosan tudjátok, hogy miről beszélek. Valószínűleg ti voltatok azok, akik kitalálták a legújabb játékokat, és történeteitekkel szórakoztattátok a többieket. És remélhetőleg mára már rájöttetek, milyen hatalmas ajándék is ez!

Objektum doboz

6. Madarat tolláról, embert barátjáról

Gyakran mondják nektek, hogy milyen jó barátok vagytok, mert annyira átérzitek mások helyzetét? Ti tudjátok a legjobb tanácsokat adni a többieknek? Akkor becsüljétek meg ezt, hiszen az érzékeny emberek általában empatikusabbak, és a barátaik is imádják őket, mert szuperül bele tudják magukat élni mások helyzetébe.

Objektum doboz

A lényeg az, hogy ne szégyelljétek, azt, hogy intenzívebben élitek meg az érzelmeiteket, mert valójában ez ritka és egyben csodálatos!

Nyugodtan sírjatok vagy nevessetek, amikor csak kedvetek tartja, hiszen ettől vagytok azok, akik. És ezért egy percig sem szabad szégyenkeznetek!

Ajánlott cikkek