Egyéb kategória

Frontérzékenyek kisokosa: előzzétek meg a hasogató fejfájást!

Hogy ki frontérzékeny és ki nem, azt olyan nehéz kitalálni, mint a lottó nyerőszámait. Azt meg főleg, hogy melyik fronthatásra fogtok jól vagy rosszul reagálni. A tüneteit azonban már lényegesen egyszerűbb észrevenni: rossz közérzet, fájdalom. De ássunk egy kicsit a gond mélyére!
vous - 2016.04.01.
Frontérzékenyek kisokosa: előzzétek meg a hasogató fejfájást!

Magyarországon már népbetegségnek számít a frontérzékenység. Az időjárás mindenkire egyaránt valamilyen mértékben hat. Ha szerencsések vagytok, talán észre sem veszitek, mert annyira minimálisan befolyásolja szervezeteteket a változás. Azonban a többség sajnos nem ebbe a kategóriába tartozik.

Frontról akkor beszélhetünk, amikor az időjárás egy szemvillanás alatt a feje tetejére áll. Három tényező miatt: hőmérséklet, páratartalom, légnyomás. A betegség azokra jellemző inkább, akik túlterhelt és stresszes életet élnek. Aki egészséges és kiegyensúlyozott életmódot folytat, az megmenekül az efféle gondoktól. Vagy mégsem? Hiába a nyugodt élet, ha a múltban balesetet szenvedtetek, eltört, kificamodott valamely testrészetek, megsérült a bőrötök valahogy. Ezek a pontok bevonzhatják az érzékenységet.

A fájdalmak mellett egyéb jelek is árulkodhatnak a frontról. A legjellemzőbb tünetek a migrén, a rossz közérzet, az idegesség, az étvágytalanság, de akár a depresszió is.

Mit lehet tenni?

Forrás:
giphy

A probléma megszüntetésére mi sem tudjuk a tuti receptet, de igyekszünk enyhíteni a bajt. A mai rohanó világban kevesen figyeltek oda a megfelelő táplálkozásra és folyadékbevitelre. Arra pedig még annyian sem, hogy az évszakhoz passzolóan tegyétek mindezt. A meleg időszakban a szokásosnál többet igyatok, a hidegben pedig több tápanyagot vigyetek be a szervezetetekbe.

Hogyha e két szabály alól nem bújtok ki, már csillapíthatjátok a panaszokat. Emellett általánosan igaz, jó, ha folyamatosan odafigyeltek az immunrendszeretekre, minél jobban erősítitek azt, annál ellenállóbbak lesztek a változásokkal szemben. Eddzetek rendszeresen, nyilván télen nehezebb a szabadban, de amint lehetőség van rá, irány a friss levegő! Testetek meg fogja hálálni a természetes közeget.

Ha minden kötél szakad, irány a patika, ma már számos vény nélküli termék közül tudtok választani. Nézzétek jól át az összetevőket, és válasszátok a természetesebbet!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.