Egyéb kategória

Válasszatok olyan szobanövényeket, amik különösen jól tisztítják a levegőt!

A lakásban tartott növények hasznosak, mert nemcsak dekorációs célt szolgálnak, hanem meg is szűrik a levegőt, és általuk tisztább lesz otthonotok levegője. Vannak azonban olyan szobanövények, amik még ennél is többre képesek.

vous - 2018.09.23.
Válasszatok olyan szobanövényeket, amik különösen jól tisztítják a levegőt!

Minden növény oxigént szabadít fel a fotoszintézis útján, de egyes speciális fajok beépített légszűrő rendszerekkel rendelkezhetnek. Még az 1900-as évek végén a NASA tudósai rájöttek, hogy bizonyos szobanövények eltávolítják a karcinogén vegyszereket, például a benzolt és a formaldehidet a levegőből szabályozott laboratóriumi környezetben. Az persze nem bizonyított tény, hogy erre otthoni körülmények között is képesek, de számos tudós és kertész hisz abban, hogy a minket körülvevő növények csökkentik a stresszt, és feldobják a hangulatot – írja a Good Housekeeping.

Az oldal több olyan szobanövényt is ajánl, amik ezek alapján felkerültek a toplistára.

  • Szobapáfrány
  • Pálmafélék
  • Szobafikusz és illatos sárkányfa
  • Borostyán
  • Vitorlavirág
  • Hegyescsúcsú futóka
  • Krizantém és gerbera.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.