Egyéb kategória

Sajtos cukkinikenyér szaftosan és puhán, bögrésen

Cukkinivel már készült édes kenyér, csokitorta és brownie is itt az oldalon, de sós változat eddig még nem, pedig ez a szuper alapanyag tökéletes sós süteménybe is, sajttal, kis fokhagymával, zöldfűszerrel felturbózva például iszonyatosan finom!

vous - 2018.09.19.
Sajtos cukkinikenyér szaftosan és puhán, bögrésen

Puha és illatos, nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, piknikre, kirándulásra, vendégvárónak, de akár munkába, suliba vinni is tökéletes a sajtos cukkinikenyér. A zsenge reszelt cukkini rostokban és nedvességben gazdag, elképesztően jó állagot ad enek a kevert tésztának, semleges ízét nem is érezzük, sőt ha meghámozzuk, akkor teljesen el is tűnik a tésztában. Már sülés közben fantasztikus az illata, a végeredmény pedig egy ruganyos, szaftos, ízekben gazdag kenyér, amire nem kell feltét sem, magában is isteni, napokig friss marad a cukkininek és a sajtnak köszönhetően.

Nagy előnye ennek a receptnek, hogy bögrével lehet kimérni az alapanyagokat, így pikk-pakk összeállítható a tészta. Ízesítésként most a cukkini és a sajt mellett egy kis fokhagyma és bazsalikom került bele, de bármilyen zöldfűszerrel variálható, sőt akár tehetünk bele aprított olívabogyót vagy aszalt paradicsomot, vagy ha valami ropogósra vágyunk, akkor tökmagot, fenyőmagot, egyik sem fogja elrontani. 😉

A hozzávalókat és az elkészítést ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek