Hogyan lehet egy csábító csokis sütit egészségessé változtatni úgy, hogy bátran vehessünk belőle még egy szeletet lelkiismeret-furdalás nélkül, mert nincs benne se vaj, se liszt, se cukor? Egy szuper és szokatlan, de hétköznapi alapanyaggal, ami teljesen eltűnik a desszertben, és annyira finom, hogy senki nem találja majd ki, miből is készült...
Istenien omlós és szaftos, nagyon csokis és pofonegyszerű, de jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a legtöbb csokis desszert, a fő alapanyaga ugyanis – az étcsokoládé mellett – a cukkini. Ez a kimondottan diétás zöldség, ami varázslatos módon teljesen eltűnik a tésztában, és egy brownie-hoz hasonló textúrájú csokicsoda lesz a végeredmény. A finomra reszelt és lédús cukkini tökéletesen kiváltja a vajat, ami amúgy puhává és omlóssá tenné a csokis sütit, a húsa pedig pótolja a lisztet is, így csak egy kevés étkezési keményítő kell hozzá, hogy tökéletes állagú legyen.
Ha igazán diétásan szeretnénk készíteni, akkor érdemes sztéviát használni hozzá, de persze cukorral is megsüthető, de a csokoládéból érdemes jobb minőségű és magasabb kakaótartalmú étcsokoládét választani, hiszen ez a fő alapanyag, ez határozza meg ennek a csudás süteménynek az ízét.
Csokitorta liszt, cukor és zsiradék nélkül – a receptért kattintsatok ide >>>