Egyéb kategória

Édes bundáskenyér tojás nélkül, vegán változatban

Az édes bundáskenyér az egyik legjobb étel lazázós reggelekre, kiadós, gyorsan elkészül, és hát nagyon finom. De mivel kulcsfontosságú alapanyaga a tojás, ezért a vegán étrendet követőknek le kell mondaniuk róla. Vagyis nem kell: ezzel a recepttel egyszerűen elkészíthetjük tojásmentesen is!

vous - 2018.09.18.
Édes bundáskenyér tojás nélkül, vegán változatban

A bundáskenyér reggelire édesen, vacsorára sósan mindig is kedvenc volt, gyerekkori emlékeiben mindenkinek megjelenik valamelyik formájában. Praktikus, pikk-pakk kész, nem mellesleg remekül megmenthető vele a már kicsit szikkadt, amúgy nem túl kívánatos kenyér.

A sós bundáskenyérhez a tojás kiváltására növényi tejjel kikevert csicseriborsólisztet használhatunk, ha pedig édes változatot szeretnénk, ahhoz isteni finom banán, őrölt lenmag és növényi tej keveréke, és ha még finomabbá szeretnénk tenni – és miért is nem szeretnénk? -, akkor egy kis vaníliával és fahéjjal felturbózhatjuk. Villámgyors és ellenállhatatlan!

A hozzávalókat és az elkészítést nézzéte meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek