A cobbler az egyik legnépszerűbb amerikai sütemény, tulajdonképpen egy nagyon gyümölcsös pite lágy kevert tésztával, amit zseniális egyszerűséggel csak a gyümölcs tetejére kanalaznak. Hihetetlenül egyszerű, ami most őszi gyümölcsökkel, szilvával és almával készült.
A cobbler elronthatatlan és szuperfinom, melegen, langyosan és hidegen is tálalható. Kezdőknek, lustáknak, időhiánnyal küzdőknek is ajánlott, mert nem kell hozzá a tésztát gyúrni, dagasztani, keleszteni, pihentetni, hanem csak egy kanállal kikeverni, majd az előkészített gyümölcsre rákanalazni, és már mehet is a sütőbe.
A gyümölcs gyakorlatilag bármi lehet ebben a pitében, az a fontos, hogy egy kis cukorral és némi fűszerrel, valamint étkezési keményítővel összeforgassuk, így sülés közben sűrűn sziruposra párolódik a tésztából rácsorgó vajjal, a tetején a könnyű tésztapamacsok pedig kicsit roppanósra, de lágyra sülnek. Fantasztikusan finom, akkor jó, ha több benne a gyümölcs, mint a tészta, és ha még jobban kényeztetnénk magunkat, egy gombóc fagyi vagy némi tejszín, de akár joghurt sem rontja el. 😉
A szilvás-almás cobbler receptjéért kattintsatok ide >>>