Egyéb kategória

8 szabály a divatban, amit 2018-ban ideje felrúgni

A divatnak és a klasszikus stílusnak nem sok köze van egymáshoz. Míg a divat hétről hétre változik – erről egyébként megvan a véleményünk –, addig a stílus sokszor állandónak tűnik. Pedig ez nincs így: a stílus is változik, a szabályok módosulnak, csak sokkal lassabban, mint a divat esetében. 2018-ban már léteznek olyan szabályok, amelyeket nyugodtan felrúghatunk. Ha nem így teszünk, még régimódinak is tűnhetünk.

vous - 2018.09.18.
8 szabály a divatban, amit 2018-ban ideje felrúgni

A régimódisággal sincs semmi gond, ha épp olyanok szeretnénk lenni. A lényeg, hogy tudjuk, kik vagyunk és mit szeretnénk magunkról – akár a ruháinkkal, viseletünkkel is – közölni mások számára. A divat, egészen pontosan az öltözködés legyen játék. Ehhez azonban jó ismerni néhány játékszabályt.

A következő nyolc mondat egyfajta tabuként élt sokáig az öltözködésben. Ma azonban ideje őket elfelejteni.

1. Ne keverjük a csíkosat a kockással, a virágosat a pöttyössel

Jaj, dehogynem! Csak épp azt kell tudnunk, hogyan! A lényeg, hogy a mintákat kösse össze egy bizonyos árnyalat. Érdemes a kezdetben például fekete-fehér darabokkal kísérletezni: egy fekete-fehér csíkos ruhához viseljünk fekete-fehér pöttyös kendőt. Vagy a csíkos pólóhoz vegyünk fel pepita nadrágot.

Ha bátortalanok vagyunk, viseljünk csíkos felsőt virágmintás kendővel.

Objektum doboz

2. A sötétkéket ne viseljük feketével

Édesanyánk divatszabályait írjuk felül nyugodtan. A sötétkék és a fekete együtt viselve igazán különleges, elegáns hatást kelt.

Objektum doboz

Nézzétek meg a többi szuper tippet is!

Ajánlott cikkek