Egyéb kategória

Jellemfejlődés egy szerelmi kapcsolat útvesztőiben haladva – Madonna prémkabátban

Leheletfinomságú történet, mely különös érzékenységgel érinti az úgynevezett ,,férfias” és ,,nőies” jellemvonások alakulását egy szerelmi kapcsolat útvesztőiben haladva, ezért gender-regényként is értelmezhető. A Kata könyvespolca blog egy török kisregényt hoz nektek, Sabahattin Ali tollából. A Madonna prémkabátban című kis török műremek könyvismertetője következik.

vous - 2018.09.11.
Jellemfejlődés egy szerelmi kapcsolat útvesztőiben haladva – Madonna prémkabátban

A Madonna prémkabátban egy önéletrajzi ihletésű kisregény Sabahattin Ali tollábó. Sabahattin Ali író, költő volt és a két világháború között tanárként dolgozott egészen addig, amíg politikai nézetei miatt börtönbe nem került. Az állandó zaklatások elől menekülni kényszerült, ám a bolgár határon lelőtték.

A regény egy visszahúzódó, zárkózott török férfi és egy lázadó, őszinte, szókimondó nő szerelmét meséli el, amely Berlinben szövődött az 1920-as években. Két nagyon eltérő világ találkozik ebben a két emberben, két eltérő kultúra összekapcsolódása, vajon milyen kémiai kötést hoz létre a szerelem vegyületében?

A szerelem éles késszúrásai után már nem marad más valóság, csak a repedések a lélekben.

A szerző olyan mélységekig tárja fel egy férfi és egy nő lelkének működését, hogy annak minden apró rajzolata, minden kialakuló összefüggése részletesen feltárul. Egy szerelem kezdetének rajongó, érzelmi viharaitól egészen a megsemmisítő végéig, amikor nem marad más a lélekben, csak kietlen pusztaság, kiszáradt róna, repedésekkel teli föld, amelyben nem teremhet már más, csak magány, szomorúság és elszigeteltség.

A leheletfinomságú történet különös érzékenységgel érinti az úgynevezett ,,férfias” és ,,nőies” jellemvonások alakulását egy szerelmi kapcsolat útvesztőiben haladva, ezért genderregényként is értelmezhető.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

olvasás

5 letehetetlen könyv, amit egy éjszaka alatt kiolvashattok

Ha nincs kedvetek kimozdulni, áldozzatok egy estét az olvasásnak. Összeszedtük nektek a VOUS-lányok kedvenc egyéjszakás könyveit >>>

Ajánlott cikkek