Egyéb kategória

Nemcsak az arcforma határozza meg, milyen frizura áll jól nektek – kísérletezzetek bátran!

Ha új frizurára vágytok, felejtsétek el az általánosítgatást. Nemcsak az szabja meg, milyen haj áll jól nektek, hogy kerek, ovális vagy például szív alakú az arcformátok. Ennél sokkal több tényezőt vesznek figyelembe a fodrászok.

vous - 2018.09.09.
Nemcsak az arcforma határozza meg, milyen frizura áll jól nektek – kísérletezzetek bátran!

A Mind Bodygreen által megkérdezett stylist, Nackie Karcher szerint fontos az arcon belül megfigyelni az árnyékolt geometriát, nem pedig a túlságosan egyszerűsített verziót figyelembe venni, amely gyakran megjelenik a médiában.

Veletek is előfordult már, hogy csak azért nem próbáltatok ki egy újfajta frizurát, mert nem illett volna az ovális vagy kerek arcotokhoz? Legközelebb bátran próbálkozzatok újdonságokkal, kérdezzétek meg a fodrászotokat, hogy megfelelő lenne-e hozzátok egy-egy trendi új frizura.

A fodrászok, a szakértő stylisthoz hasonlóan valószínűleg figyelembe veszik az arcszerkezetet és a geometriát, a szemöldök, az arccsont és az állvonal segítségével úgy határozza meg a frizurát, hogy kiderüljön, hol kell a hajjal keményebb vonalakat létrehozni, és hol kell lágyítani.

Karcher a hajatokat például a hossza alapján, megfigyeli, hogyan simul az arcotokhoz, hogyan érint bizonyos pontokat, hogyan emel ki bizonyos tulajdonságokat. Sokkal több szempontot figyelembe vesz, mint az arcforma.  

Két meglepő tényező, ami még közrejátszik

A fejforma és a hajvonal. A fejforma határozza meg a hajatok esési szögét. A vágás hossza mellett a hajmennyiség súlyához is alkalmazkodni kell egy új frizura megalkotásánál.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek