Egyéb kategória

Nemcsak az arcforma határozza meg, milyen frizura áll jól nektek – kísérletezzetek bátran!

Ha új frizurára vágytok, felejtsétek el az általánosítgatást. Nemcsak az szabja meg, milyen haj áll jól nektek, hogy kerek, ovális vagy például szív alakú az arcformátok. Ennél sokkal több tényezőt vesznek figyelembe a fodrászok.

vous - 2018.09.09.
Nemcsak az arcforma határozza meg, milyen frizura áll jól nektek – kísérletezzetek bátran!

A Mind Bodygreen által megkérdezett stylist, Nackie Karcher szerint fontos az arcon belül megfigyelni az árnyékolt geometriát, nem pedig a túlságosan egyszerűsített verziót figyelembe venni, amely gyakran megjelenik a médiában.

Veletek is előfordult már, hogy csak azért nem próbáltatok ki egy újfajta frizurát, mert nem illett volna az ovális vagy kerek arcotokhoz? Legközelebb bátran próbálkozzatok újdonságokkal, kérdezzétek meg a fodrászotokat, hogy megfelelő lenne-e hozzátok egy-egy trendi új frizura.

A fodrászok, a szakértő stylisthoz hasonlóan valószínűleg figyelembe veszik az arcszerkezetet és a geometriát, a szemöldök, az arccsont és az állvonal segítségével úgy határozza meg a frizurát, hogy kiderüljön, hol kell a hajjal keményebb vonalakat létrehozni, és hol kell lágyítani.

Karcher a hajatokat például a hossza alapján, megfigyeli, hogyan simul az arcotokhoz, hogyan érint bizonyos pontokat, hogyan emel ki bizonyos tulajdonságokat. Sokkal több szempontot figyelembe vesz, mint az arcforma.  

Két meglepő tényező, ami még közrejátszik

A fejforma és a hajvonal. A fejforma határozza meg a hajatok esési szögét. A vágás hossza mellett a hajmennyiség súlyához is alkalmazkodni kell egy új frizura megalkotásánál.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: