Egyéb kategória

A fekete karcsúsít? A fehér a duciknak tabu? – Tévhitek a két színnel kapcsolatban

A fekete és a fehér két nagyon jól kihasználható alapszín a ruhatárban. (Vannak, akik szerint ezek nem is színek, de ebbe most nem megyünk bele.) Sokféle tévhit kering velük kapcsolatban, de most végre rendet teszünk a fejetekben – és a gardróbban.

vous - 2015.06.25.
A fekete karcsúsít? A fehér a duciknak tabu? – Tévhitek a két színnel kapcsolatban

Mindent a feketéről

A fekete önmagában nem karcsúsít, ahhoz megfelelően karcsúsított ruha kell. A rosszul megválasztott fazon előnytelenné teheti a megjelenést. A jó fazonú fekete ruhával viszont valóban tudtok csalni akkor is, ha van rajtatok egy kis fölösleg.

A fekete öregít, sápaszt, mélyíti a ráncokat, és nem áll jól mindenkinek. Hiába mondják, hogy a kis fekete a ruhatár alapdarabja, ez a szín a tavasz típusú embereknek például nagyon előnytelen, így ők csak akkor viseljék, ha muszáj. Arcuk frissességét, báját megváltoztatja. Kedves tavasz típusú lányok, ellensúlyozzátok a fekete komorságát világos színekkel, lehet ez ékszer, zakó, öv, táska, cipő is. Nagyon fontos, hogy a sminket se hanyagoljátok el, különben sápadtnak tűntök. A fekete igazából a szerencsés tél típusúaknak áll a legjobban.

Forrás:
VOUS

Mindent a fehérről

Ebben az esetben is a tél típusú nők a szerencsésebbek, mert a leginkább nekik áll jól a fehér. Aggodalomra semmi ok, a tavasz, a nyár és az ősz típusúak is viselhetik nyugodtan, főleg tavasszal és nyáron. A lényeg a kiegészítő színeken van, amiket az arcotok közelében viseljetek: egy csinos kendő vagy egy jól megválasztott statement nyaklánc jó megoldás.

Nem mindegy, milyen fehér az a fehér. A hófehér kevés embernek áll jól, a tél típusúak kivételével mindenkinek a törtfehér a legelőnyösebb, mert az kevésbé sápaszt. Sose viseljetek fehéret önmagában, valami kiegészítő, cipő, blézer, kabát, fejdísz színe üssön el a fehértől, így sokkal kellemesebb hatást értek el.

Fehéret nem csak modellalkatúak viselhetnek, a kilóknál sokkal fontosabb a jó anyag kiválasztása: tartson össze, ne legyen fényes. Kerüljétek az áttetsző felsőket és nadrágokat. Legyen a sminketek is erősebb, így nem tűntök sápadtnak.

Ma már esküvőn is viselhettek fehéret, de fokozottan ügyeljetek a színes kiegészítőkre, különben könnyen a menyasszonyra hasonlíthattok. 

Forrás:
VOUS

Mindent a fekete-fehérről

A fekete-fehér nagyon ünnepélyes kombináció a mi kultúránkban, mert már az oviban megtanuljuk: ezt a két színt kell viselnünk nemzeti ünnepekkor. Így nem is javasolnám csak ezt a kettő színt a hétköznapokban. Ha mégis kedvenceitek közé tartozik a fekete-fehér, dobjátok fel élénk színekkel. Egy jól megválasztott rózsaszínnel vagy zölddel nagyon kellemes hatást értek el. Semmiképp ne barnával, szürkével, sötétlilával vagy bármely más szín sötét megfelelőjével kombináljátok. Világosabb, élénk színek dobják fel igazán.

A fekete-fehér szett nagyon dögös lesz egy piros cipővel, piros táskával, de gyönyörű rózsaszín, nude cipővel és táskával. Ügyeljetek még arra, hogy a fehér legyen felül, és a fekete alul. Fordított helyzetben előnytelen hatást érhettek el.

Ajánlott cikkek