A természetes vitaminforrás a legjobb vitaminforrás. Ez nem kérdés, de vajon a citrusfélék közül milyen gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak még sok C-vitamint.
A C-vitamin előnyei közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, és a károsító szabad gyököket alacsonyabb szinten tartja a szervezetben. Ez a vitamin a betegségek megelőzéséhez fontos antioxidánst termel – mondta el a Women’s Helath dietetikusa, Liz Weinandy.
Naponta legalább 75 milligramm C-vitamint szükséges bejuttatnotok a szervezetetekbe, amit elsősorban zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával érdemes megtennetek.
Ha már unjátok a narancsot, a mandarint, a citromot, akkor is találhattok olyan finomságokat, amikkel pótolhatjátok a napi szükséges vitaminmennyiséget. A citrusfélék mellett ugyanis számos zöldség és gyümölcs tartalmaz C-vitamint.
Ezekkel érdemes felturbóznotok a szervezeteteket ősszel: