Az omlett az egyik leggyorsabb és legkiadósabb fogás, sokszor életmentő laktató és frappánsan paktikus étel, amiről a vegán étrendet követőknek bizony le kell mondaniuk. Illetve kellett, mert tofuval bámulatosan hasonló ízű és állagú változatot készíthetünk, ráadásul nagyon egyszerűen.
Ezt a tojásmentes omlettet nemcsak vegánoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki szeretne fehérjében gazdag és sovány, egészséges ételeket fogyasztani. A tofu szerencsére ma már a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban beszerezhető, méghozzá elég baráti áron, semleges íze miatt jól fűszerezhető, nagyon magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető, így érdemes hús és tojás pótlására is beiktatunk az egészségesebb táplálkozás jegyében.
Ehhez a hamis omletthez egy sűrű palacsintatésztához hasonló turmixot kell készíteni a tofuból növényi tejjel, étkezési keményítővel és pici sütőporral, a tojásos színt kurkuma, a tojásos ízt pedig egy kis sörélesztőpehely adja. Ez bio- vagy reformboltokban könnyedén beszerezhető, nagyon egészséges, tele van mindenféle B-vitaminnal, és nagyon finom salátára szórva, de készíthetünk vele vegán parmezántis!
Tojásmentes vegán omlett
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!