A lasagnét mindenki szereti, de klasszikusan készítve olyan hosszadalmas és annyi fázisból áll, hogy csak nagyon ritkán kezd neki az ember. Ezzel a trükkös változattal lehet kicsit csalni, és pofonegyszerűen és gyorsan összedobni egy nagyon is szaftos, sajtos, ízletes lasagnét!
A lasagne rétegekből áll, kell hozzá tészta, töltelék, paradicsomszósz, besamel és sok reszelt sajt – ezek előkészítése pedig idő, ami sokszor nem áll rendelkezésre. A tésztarakottas kicsit trükkösen viszont úgy is elkészíthető, hogy a lasagne-lapok és a főzött húsos vagy zöldséges ragu helyett konyhakész töltött tésztát, például tortellinit használunk, amit ma már elég jó minőségben a szupermarketekben is beszerezhetünk.
A szószokon is egyszerűsíthetünk, ha konzerv hámozott paradicsomot és ricottát összekeverünk kis fűszerrel felturbózva, és ezzel, no meg jó adagnyi reszelt sajttal ezzel rétegezzük a tésztát. Villámgyors, szaftos, sajtos, mindent tud, amit a klasszikus lasagne, 10 perc alatt összeállítható, és bő fél óra múlva már tálalhatjuk is az egyik legkirályabb mediterrán fogást!
Egyszerűsített lasagne raviolival
Hozzávalók:
Az elkészítés menetét ITT találjátok!