Egyéb kategória

Szavak nélkül is árulkodik a test az ágyban

Tudjuk, hogy a keresztbe tett lábak elutasítást jelentenek, a kissé nyitott száj pedig erotikus érdeklődést. De mi a helyzet a szexpózokkal és az alvási szokásokkal?

vous - 2018.09.02.
Szavak nélkül is árulkodik a test az ágyban

Megesik, hogy az ember nem gondolkozik naponta azon, vajon milyen következtetéseket lehetne levonni abból, milyen pozitúrában alszik vagy szeretkezik a párjával nap mint nap. Ám ha jobban belegondolunk, olyan jelentéstartalmakra is rávilágíthatnak ezek a tudatalatti szokások, melyeket amúgy nem vennénk észre.

Amikor az ágyat alvásra használjuk…

Ez a dolog ismertebb része, az alvás és az abból kiszűrhető jelentéstartalom. Minden kapcsolat összeölelkezős, összebújós közös alvással indul, amiből aztán az évek során szépen lassan egymásnak háttal alvós eltávolodás lesz. Ennek sok oka lehet, de az biztos, hogy a szexuális túlfűtöttség korszakának lezárultával a független alvási igények erősödnek fel. Akik egymásnak szembe fordulva alszanak, még mindig nagyobb empátiával fordulnak a másik felé, mint akik háttal. A kiskifli-nagykifli alvástípus általában úgy működik, hogy elalvásnál még megy, de az éjszaka folyamán elfordulás lesz belőle. Nincs ezzel semmi gond, az elalváskor felvett pozíció azt sugallja, hogy a felek igénylik a meghittséget és a másik közelségét, nagykifliként kissé védelmezve a másikat – a kicsit. Ha alvás közben mindenki a maga térfelén marad, de valahol egy pontban mégis összeérnek (pl. a láb, a hát, vagy egy kar), akkor az még mindig a ragaszkodás, a szeretet jele. Ez azért is fontos, mert férfiaknál a horkolás komoly problémát szokott okozni, ami miatt gyakran nem tudnak háton aludni, így nehezebb hozzájuk bújni. Egy összeakasztott láb vagy kar mégis kifejezi az összebújást.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek