Egyéb kategória

Cuki szobakutyák, akik kis lakásban is elférnek

A kutyatartást általában a kertes házakhoz kötjük, de vannak olyan kutyafajták, akik kifejezetten a lakásban érzik jól magukat. Akkor sem kell lemondanotok arról, hogy kutyátok legyen, ha egy kisebb lakásban éltek. Nemcsak a csivava az egyetlen szobakutya, legalább 15 fajtából választhattok magatoknak benti kis kedvencet.

vous - 2018.09.02.
Cuki szobakutyák, akik kis lakásban is elférnek

A kutyaimádók szerencséje, hogy kis lakásban sem kell lemondaniuk a házi kedvenc tartásáról. A lényeg, hogy a megfelelő kutyafajtát válasszátok, hogy kutyátok jól alkalmazkodjon majd a szűkös négyzetméterekhez.

Az American Kennel Club szerint 15 olyan kutyafajta van, amely testfelépítése, életstílusa alapján jól alkalmazkodik a városi környezethez – írja a Good Housekeeping.

Városi kutyusok kis lakásba

 • Bichon frisé
  Bájos kutyafajta, aki hipoallergén tulajdonsága miatt könnyen tartható lakásban is, gyorsan tanul.
 • Francia bulldog
  Néhány gyors séta naponta megfelelő formában tartja, és jó hír a szomszédoknak, hogy nem egy ugatós típus.
 • Angol agár
  Elsőre talán nem is gondolnátok, hogy ez a gyors kutya, egy háromszobás lakáshoz igazodna, pedig a nap nagy részét pihenéssel töltik. Egy jó edzés után nagyrészt csak alszanak.
 • Mopsz
  Egy kicsit csintalan, de szeretetreméltó, otthonülős kutyafajta.
 • Cavalier King Charles spániel
  Ezeknek a selymes kiskutyáknak még egy kis stúdiólakás is tökéletes, ha naponta megsétáltatjátok őket a háztömb körül.

Lakásban tartható még a Bulldog, a Havanese, a Shih Tzu, a Boston Terrier, a Biewer Terrier, a máltai selyemkutya, a német spicc, a Bedlington Terrier, a kis olasz agár és a kínai kopaszkutya.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!