Egyéb kategória

Cuki szobakutyák, akik kis lakásban is elférnek

A kutyatartást általában a kertes házakhoz kötjük, de vannak olyan kutyafajták, akik kifejezetten a lakásban érzik jól magukat. Akkor sem kell lemondanotok arról, hogy kutyátok legyen, ha egy kisebb lakásban éltek. Nemcsak a csivava az egyetlen szobakutya, legalább 15 fajtából választhattok magatoknak benti kis kedvencet.

vous - 2018.09.02.
Cuki szobakutyák, akik kis lakásban is elférnek

A kutyaimádók szerencséje, hogy kis lakásban sem kell lemondaniuk a házi kedvenc tartásáról. A lényeg, hogy a megfelelő kutyafajtát válasszátok, hogy kutyátok jól alkalmazkodjon majd a szűkös négyzetméterekhez.

Az American Kennel Club szerint 15 olyan kutyafajta van, amely testfelépítése, életstílusa alapján jól alkalmazkodik a városi környezethez – írja a Good Housekeeping.

Városi kutyusok kis lakásba

 • Bichon frisé
  Bájos kutyafajta, aki hipoallergén tulajdonsága miatt könnyen tartható lakásban is, gyorsan tanul.
 • Francia bulldog
  Néhány gyors séta naponta megfelelő formában tartja, és jó hír a szomszédoknak, hogy nem egy ugatós típus.
 • Angol agár
  Elsőre talán nem is gondolnátok, hogy ez a gyors kutya, egy háromszobás lakáshoz igazodna, pedig a nap nagy részét pihenéssel töltik. Egy jó edzés után nagyrészt csak alszanak.
 • Mopsz
  Egy kicsit csintalan, de szeretetreméltó, otthonülős kutyafajta.
 • Cavalier King Charles spániel
  Ezeknek a selymes kiskutyáknak még egy kis stúdiólakás is tökéletes, ha naponta megsétáltatjátok őket a háztömb körül.

Lakásban tartható még a Bulldog, a Havanese, a Shih Tzu, a Boston Terrier, a Biewer Terrier, a máltai selyemkutya, a német spicc, a Bedlington Terrier, a kis olasz agár és a kínai kopaszkutya.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.