Otthon

Ezzel az 5 könnyen szaporítható szobanövénnyel ti sem lőhettek mellé

Újabb és újabb szobanövényeket vásárolni elég költséges, de szerencsére vannak olyan példányok, amik könnyedén szaporíthatóak. A saját házi dzsungeletekből is szaporíthattok növényeket, de egy barátotoktól is kölcsönkérhettek egy-egy kis hajtást, hogy bővítsétek a szobanövényeitek skáláját.

vous - 2018.08.31.
Ezzel az 5 könnyen szaporítható szobanövénnyel ti sem lőhettek mellé

Az ici-pici szobanövény dugványok bizony ingyen vannak, és csodaszép növényeket nevelhettek belőlük. A Good Housekeeping olyan szobanövényeket mutatott be, amelyek a legkönnyebben szaporíthatóak.

Az 5 legegyszerűbben szaporítható szobanövény

 1. Muskátli
  Keressetek egy olyan példányt, ami igazán tetszik, és csípjetek le a növény egyik csomópontjából egy 3 hüvelyk nagyságú darabot. Távolítsátok el a leveleket róla, a felső két pár kivételével, helyezzétek egy nedves szövetbe, zsepibe. Otthon helyezzétek vízbe, várjatok pár hetet, amíg kigyökeresedik, majd ültessétek el.
 2. Jade
  Válasszatok ki egy szimpla jade levelet, helyezzétek az ültető föld tetejére, és néhány héten belül ki fog gyökeresedni.
 3. Fukszia
  A fás dugványokból nagyon egyszerű új növényeket termeszteni, ugyanazzal az eljárással szaporíthatjátok, mint a muskátlit.
 4. Sarjika
  Miután a növény kis hajtásai kigyökereznek, leesnek róla, ugyanis ez a növény folyamatosan szaporodik. Csak figyeljetek ezekre az új hajtásokra, és ültessétek el őket egy cserépbe.
 5. Begónia
  Csak csípjetek le egy kis darabot a növény nem virágzó részéről, áztassátok vízbe, és ha kigyökerezett, ültessétek el. A levelével is működik, átlósan hajtsatok félbe egy begónialevelet, ültessétek el a darabokat. Öntözzétek, és fedjétek le nejlonzacskóval, egy-két hónap múlva új begóniátok lesz.
Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.