Otthon

Vigyél természetességet a fürdőszobába növények segítségével

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan vihetsz természetességet a fürdőbe a növények segítségével.
vous - 2022.12.05.
Vigyél természetességet a fürdőszobába növények segítségével

Természetességet vinni a fürdőszobába nem is olyan bonyolult, ha olyan anyagokat és növényeket választunk amelyek bírják a párás levegőt. Rengeteg olyan zöld van, amely jól bírja ezt a közeget. Ráadásul a fürdőszoba webshop minőségi termékekkel pedig lehetőséget ad arra, hogy fából készült bútorokat és kiegészítőket helyezz el a lakás ezen részén.

Növények, amelyek jól bírják a fürdőszoba közegét

A növényeknek nagyon jó helye lehet a fürdőszobában, hiszen itt minden megvan ahhoz, hogy jól érezzék magukat. A párás környezetet bármelyik szobanövény jobban elviseli, mint a száraz levegőt, főként, ha még meleg is a hőmérséklet. Természetesen vannak olyan növények is, amelyek speciálisan ezt a klímát kedvelik velük különösen jó hatást érhetünk el, hiszen nagyra nőhetnek és egészségesek maradnak.

Tehetjük őket bárhova, mosdó szélére, fürdőkád szélére, polcra, vagy akár lelógathatjuk a plafonról is a kosarat, amibe a cserepet tettük. Nagyon esztétikus látványt nyújtanak.

Erre ügyelj a fürdőszoba elhelyezkedés kapcsán!

Miután a fürdőszoba a lakás jellemzően a lakás északi oldalán helyezkedik el, inkább a kevés fényigényű növények azok amelyek itt jól érzik magukat. Kevesebbet is kell öntözni őket, de azért hetente egyszer kell. Ilyenek a páfrányok, a borostyán, a nyíllevél. Trópusi növények különösen kedvelik az ilyen helyeket, mint a bromélia vagy az azálea, ezek nyílnak is, de még az aloe vera is szeretheti a helyet.

Ahol nagyobb méretű a fürdőszoba nagyobb méretű zöld növényeket is helyezhet ide. Nagyon jól bírja a vizipálma is a vizet, bár meglehetősen nagyra is nőhet.

Forrás: Canva

Dolgok, amikkel még természetesebb lehet az összhatás

Nem csak növényekkel lehet természetes hatást elérni, vannak olyan anyagok amelyeket alkalmazva ugyanezt érhetjük el. Ezek egyike, ami az utóbbi időben nagyon elterjedt lett Magyarországon is, az a bambusz. Mint tudjuk, egy nagyon könnyű anyagról van szó, ami egyébként kiváló szigetelő tulajdonságokkal is bír, de a kopásállósága is kiváló. Hőálló, ütésálló nagyon kevés gondozást igényel, tisztítása egyszerű. Natúr színben nagyon elegáns.

Természetességet vihetünk a fürdőszobába a bambusz termékek alkalmazásával is, például fürdőkádra rakható kis polc amibe beletehetjük a fürdéshez nélkülözhetetlen dolgokat. De létezik bambuszból kádkilépő, valamint a zuhanyzóba olyan alátét, amire rá lehet állni zuhanyozás közben, gyártanak még bambuszból wc papírtartót is, zuhanypolcot, illetve törölközőtartót is.

Szintén jó megoldás a nagyon mutatós fürdőszoba polcok, amik ebből az anyagból készülnek, ami köztudomású, hogy nagyon jól bírja a vizet. Szappanadagoló, szappantartó és fogkefetartó szintén praktikus megoldás a természetesség eléréséhez.

Speciális termékek

De nekünk itt hazánkban vannak speciális, vizet jól viselő termékeink, amelyek vesszőből készülnek. A fűzfa ágaiból fonnak használati termékeket a hozzáértők. Ilyen például a szennyestartó kosár, kisebb, nagyobb tároló kosarak, polcok is, amelyek ugyanúgy nagyon mutatósak fürdőszobába, természetességet visznek a helyiségbe.

Mindent összevetve megállapíthatjuk, hogy a növényekkel és az azokból készült tárgyakkal természetes hangulatot vihetünk a fürdőbe, hiszen ezek nyugodt atmoszférát teremtenek, pozitív energiát adnak és segítenek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá váljunk.

Ajánlott cikkek