Lélek

A szerethető anyós 10 pontja

A legtöbbünk elfogyasztott már legalább egy anyóst ezen a világon – természetesen vacsorára csak képzeletben tálaltuk fel. Az anyósok jók. Az anyósok hasznosak. Szerethetőek. Főleg, ha elég messze vannak, mondjuk Ausztráliában.

vous - 2023.10.06.
A szerethető anyós 10 pontja

Miért van háború anyós és meny között?

Valamiért nincsenek apósos vicces, csak anyósosak. A férfiak vajon jobban teljesítenek, ha gyermekük elkezdi a maga önálló életét, vagy csak bölcsen a háttérbe húzódnak? Anyaként mi nők vagyunk azok, akiknek meg kell birkóznia a gondolattal, hogy imádott gyermekünk már visszavonhatatlanul felnőtt, és saját családot alapított. Akkor is, ha nem azzal, akkor, és úgy, ahogy azt elvárnánk tőle, vagy ahogy azt mi előre elképzeltük. Terveket gyártunk, és megsértődünk, ha a gyerek másként éli az életét. Félünk attól, hogy kizár minket az életéből, hogy többet nem lesz közünk hozzá. Féltjük. Néha már annyira, hogy harmincévesen is meg akarjuk neki mondani, mit kéne csinálnia. Ha ezt a meny rosszul tűri, mert épp saját, önálló életét kezdené el, abból lesz az állóháború, amikor folyamatosan versenyzünk azon, kinek milyen szerepe van a férfi, férj, fiú életében. Mivel az anyós az, aki gyakrabban veti el a sulykot, ő lett a tréfák célpontja – de a vicceken csak akkor tudunk őszintén nevetni, ha menyként nem vagyunk mi magunk is egy rossz anyós csapdájában.

1. A szerethető anyósnak nincs kulcsa

Minden anyós a napnak azon szakaszában szeret feltűnni, amikor férjünkkel éppen hatalmasat veszekedtünk, a gyerekek szétdobálták a gyurmát meg a legót, és a heti takarítás is esedékes lenne. A szerethető anyós tehát elég messze lakik ahhoz, hogy ne ugorjon csak úgy át bejelentés nélkül, de elég közel ahhoz, hogy a gyerekeket gyakran átvihessük hozzá felvigyázásra. És soha, semmilyen esetben sincs kulcsa a lakáshoz.

2. A szerethető anyós nem lep meg minket sértő, felesleges ajándékokkal

Igen, van olyan ismerősünk, akinek az anyósa pont az unoka megszületése után, a gyerekágyon lepte meg egy hájleszorító nadrággal. De sokaknak vannak még ilyen ajándékos sztorijai, ugye?

3. A szerethető anyós tudja, hogy a fia felnőtt ember

És nem, nem babusgatja, mintha még mindig 3 éves lenne, főként nem dumálnak, mint a Szex és New Yorkban Trey McDougal és a kedves Bunny, míg a srác fürdik.

4. A szerethető anyós nem tud mindent jobban

Biztos, hogy rosszabbul főzünk, takarítunk, nevelünk gyereket az anyósunknál, hiszen ő a megszületése óta dédelgetheti kisfiát. Mi a nyomába sem érhetünk. De legalább ne hangoztassa, és segítsen minket, hogy a nyomába érjünk!

5. A szerethető anyósnak van hobbija

A legtöbb anyós már nyugdíjas, s ha nem tudja elfoglalni magát valamivel, nincs olyan hobbija, ami leköti az energiáját, nagyon sok marad arra, hogy hozzánk járjon át, és rajtunk keresztül akarja élni az életét.

6. A szerethető anyós nincs tele elvárásokkal

Az anyósok nagy része úgy gondolja, hogy az ő pici fia csakis a legjobbat érdemli mindig, minden szempontból. Ilyen például a karácsonyi menü. A jó anyós nem várja el, hogy ugyanazt a hatfogásos vacsorát készítsük el két gyerek mellett, amit ő minden évben, csak azért, mert ez a szokás.

7. A szerethető anyós nem rivalizál

A legtöbb anyóst azt is kiborítja, ha képesek vagyunk ugyanazt a hatfogásos menüt prezentálni. A szerethető anyós nem rivalizál, és ha valamiben jobbak is vagyunk nála, nem rendez őrült féltékenységi jeleneteket.

8. A szerethető anyós nem állít be szüléskor

Ha szerencsétlenek vagyunk, az anyósunk már szülés közben beállít. Az első, meghitt napok ez esetben azzal telnek, hogy a mi anyukánk és a férjünké azon veszekszik, melyik gyereknevelési elv a jobb, mi pedig megpróbáljuk úgy gondozni és nevelni a gyerekünket, ahogy szeretnénk.

9. A szerethető anyós nem neveli ellenünk a gyerekünket

Nem kritizál és nem kérdőjelez meg, de ami a legfontosabb, ha eltiltottuk a gyereket a gumicukortól, semmiképpen nem tömi rosszullétig három zacskóval csak úgy szeretetből.

10. A szerethető anyós nem osztja meg velünk a nemi élete részleteit

A barátnő típusú anyós nyílt, akár a szabadszájúságig, s ha rosszkor vagyunk rossz helyen, néhány pohár bor után még azt is elmeséli, hogy fogant a férjünk. Ennél csak egy rosszabb van: amikor meg akarja vitatni velünk, fiacskája hogy teljesít az ágyban.

A fentebb leírtak ellenére azért sokan tudjuk, hogy nem fekete-fehér a helyzet az anyós-meny kapcsolatban sem.

Forrás: iStock

Címkék: #anyós
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.